Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuruyan Çamlar Meclis Gündeminde

Çanakkale İl Genel Meclisi

Çanakkale İl Genel Meclisi Temmuz toplantıları başladı. 3 Temmuz tarihli oturumda gündem dışında konuşan MHP Grup Başkan Vekili Recep Cahit Özer ve CHP İl Genel Meclis Üyesi kuruyan çamlara değindi.
İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantıları başladı. 3 Temmuz’da saat 16.00 itibariyle başlayan toplantının açılışı ve gündem maddelerinin ardından gündem dışı görüşmelere geçildi. Söz alan MHP Grup Başkan Vekili Recep Cahit Özer; “Öncelikle ilimiz Ayvacık ilçesinde yaşanan yangın felaketi son dakikalarda aldığımız haberlere göre sönmüş durumdadır. Ayvacık ilçemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu bahsedeceğim konuyu mutlaka köyler arası şehirler arası gezerken görmüşsünüzdür. Son beş altı aylık bir zamanda Çanakkale’nin ormanlarında çam ağaçlarının kurumaya başladığını görmeye başladık. Ben çoğunuzun gördüğünü tahmin ediyorum. Bazen küçük fidanlar bazen büyük ağaçlar tepeden başlamak suretiyle kurumaya başladı. Bu bizim Çan bölgesinde özellikle Terzialan, Zeybekçayır, Eskiyayla bölgelerinde, Ayazma’da, Bayramiç’te, Çan, Dondurma Umurbey arasında muhteşem boyutlara ulaştı. Bu konuda İl Genel Meclisi olarak ne yapabiliriz? Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu konuda çalışması var mı bilmiyorum. Muhtemelen yarın ormanla da görüşeceğiz bir çalışma yapıyorlar mı? Ama inanın bu çok tehlikeli boyutlara ulaşmak üzere. Hicri Bey’in görmüş olacağını düşünüyorum. Lapseki bölgesinde de var. Bir böcek saldırısı var veya başka bir şey var ama yüz tane yüz elli tane çam ağacı arasında bir tane çam ağacı resmen kuruyor. Bunlara bir tedbir alınması için inşallah Orman Müdürlüğü de bir çalışma yapar. Biz de İl Genel Meclisi olarak olmazsa Grup Başkan Vekilleri toplanırız bu konuda Orman Bölge’ye bir ziyaret yapılabilir. Sebebini bilmiyorum ama bana göre çok tehlikeli boyutlarda diye düşünüyorum.”

“MASUMLAR CEZAEVLERİNDE”

Çamların dışında OHAL sürecini irdeleyen Özer, konuşmasına şöyle devam etti: “ Çanakkale’de şu anda Türkiye’de uygulanan OHAL sebebiyle ne yazık ki Çanakkale’de OHAL’in Çanakkale’de sağlıklı ve adaletli çalışmadığını görüyoruz. 15 Temmuz yıldönümü geldiğinde benim bildiğim tescilli FETÖ’cüler dışarıda masum insanlar cezaevlerinde. Çok bildiğim emin olduğum insanlar var ki FETÖ’cü yaftasıyla beş, altı, yedi ay cezaevlerinde yatıyorlar ve daha sonra devlet pardon deyip bunları dışarıya çıkarıyor. OHAL’in başı olan Sayın Valimiz Orhan Tavlı’nın bu konuya özellikle ihtimam göstermesini ve masumla suçlunun iyi ayrılması gerektiğini, suçluların kim olursa olsun hangi partide yer alırsa alsın gerekli cezaya çarptırılmasını masumların ise aklanması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda iktidar partisine çok büyük işler düştüğünü daha önce de açıklamıştım. Ama iktidar partisi Sayın Cumhurbaşkanının verdiği mücadelenin beş yüzde birini bile vermiyor. İçinize çok mu karıştı bu grup bilmiyorum da bir ayıklamaya çalışsanız iyi olur diye düşünüyorum.”

“ASİT YAĞMURLARINDAN OLABİLİR”
CHP İl Genel Meclis Üyesi Hicri Nalbant ise kuruyan çamlar hakkında şöyle konuştu: “Çamlardaki kurumalar büyük boyutlara ulaştı. Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede İstanbul Orman Fakültesi’nden hocaların geldiğini, kurumaların nedeni ile ilgili bir rapor hazırlanacağını söylemişlerdi. Bugüne kadar raporla ilgili bir duyum almadık. Ağaçlar kuruyor, asit yağmurlarından olabilir. Herhangi bir orman zararlısından olmadığını biliyoruz. Asit yağmurlarından olabilir diye tez ortaya atıp böyle bir iddiada bulunmak doğru değil diye düşündük biz. O nedenle Orman Fakültesi hocalarının vereceği raporu bekliyoruz. Eğer bu rapor gecikirse konu yoruma açık hale gelir. Bu noktaya gelmeden Orman Bölge Müdürlüğü’nün kamuoyunu bilgilendirmesini diliyorum.”

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech