Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Balkan Uyardı: Yasa Yeniden Gündeme Geliyor

 Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz

 Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, yaptığı yazılı açıklamayla yeniden gündeme getirilmek istenen Zeytin’in talan yasasına karşı uyarıda bulunarak, “Zeytin talan yasasını yeniden gündeme getirmek için zemin hazırlamaya çalışıyorlar.” dedi.

“Son günlerde ‘Üretim Reform Paketi Kanun Tasarısı Taslağı’ adıyla zeytincilik yasasını değiştirmek isteyenler yeni bir lobi faaliyeti başlatarak beni ve Çanakkale’deki CHP’li belediyeleri hedefe koydu. Yandaş tetikçi kalemler yalan haberler üretmeye başladı.” diyen Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, “Halkımızdan gelen tepkiler üzerine ‘zeytin talan yasası’nı geri çekmek zorunda kalanlar, durumu hazmedemedikleri için karşı saldırıya geçerek kendilerini aklamaya çalışıyor, beraberinde yasayı tekrar gündeme getirmek için zemin hazırlamaya çalışıyorlar.

Hatırlanacağı üzere tasarı Haziran ayında geri çekildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, zeytinlik maddesinin, Sanayi Komisyonu’nda tasarıdan çıkarılması üzerine ‘Türkiye’de zeytinlik sahası tanımı ve zeytinlik sahalarıyla ilgili karar alacak bir yapılanmaya adına ne derseniz deyin ihtiyaç var. Bu ihtiyaç giderilmediği sürece 17-20 defa bu yasa yine gelebilir.’ demişti. Yani demişti ki, ‘vazgeçmeyeceğiz.’ Onun için yeniden zemin hazırlamaya çalışıyorlar.” dedi.

İDDİALARININ TAMAMI MESNETSİZDİR

Balkan açıklamasına şöyle devam etti; “Bilindiği gibi Küçükkuyumuz 1989’da belediye oldu 1992’de, zeytincilik yasasından önce imar planları yapıldı; benim belediye başkanlığım döneminde ise herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Kaldı ki bu yetki bir süreden beri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na aittir; belediyemiz sınırları içindeki imar sınırlarını ve oranlarını bakanlık belirlemiştir. Bu sınırlar içinde üzerinde zeytin ağacı olsa bile arsası olan herhangi bir vatandaş bize gelip inşaat için başvurduğunda biz belediye olarak ona yasal hakkını vermek zorundayız…”

BEN ZEYTİNCİYİM

“Ben tam 16 yıl boyunca Tariş’te görev yaptım. Ziraat mühendisiyim. Yıllardır zeytin için çabalar dururum. Belediye başkanı olarak zeytinciliğimizin gelişmesi yolunda çeşitli faaliyetler yaptım. Her yıl hasat sonrası şenliklerin yanı sıra zeytincilik üzerine paneller, konferanslar düzenledim. Türkiye’nin ilk zeytinyağı müzesi Küçükkuyu’dadır. Küçükkuyu zeytinyağlarının markalaşması için yepyeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Bizim yasa taslağına karşı mücadelemiz imar sınırları dışında kalmış zeytinliklerimizin talan edilmemesinedir.”

ZEYTİNİMİZDEN ELİNİZİ ÇEKİN

“Şimdi tekrar ediyoruz: Zeytinimizden elinizi çekin. Sağlıklı beslenme, istihdam yaratma başta olmak üzere sayısız fayda sağlayan bu kutsal ürünümüzü korumak için her türlü mücadele yöntemini yükselteceğiz, bin kere de önümüze getirseniz bu taslağa ‘hayır’ diyeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır zeytincilik yapılıyor, binlerce yıl daha yapılacak, kararlıyız.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech