Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yabancıların Dilenmeye İhtiyaçları Yok

Suriyeli göçmenlerin sayıca artmasından

Suriyeli göçmenlerin sayıca artmasından sonra şehir merkezinde karşımıza çıkan dilenen yahut satış yapan çocuklar hepimizin dikkatini çekiyor. Ancak gerçeklik konusu ise düşündürücü… Çanakkale İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Elgörmüş, sokakta yaşama ve dilencilik faaliyetleri hakkında kente dair bilgileri ve işleyişi gazetemize anlattı.

Çanakkale İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Elgörmüş, şehirde bulunan yabancıların sokakta yaşamaya ve dilenmeye ihtiyaç duyacakları herhangi bir durumun olmadığının altını çizerek; “Devlet bu konuda çok ciddi bir kaynak harcayarak bu insanları muhtaç etmiyor. Ancak bu kadar özveriyle çalışılmasına rağmen hala sokaklarda bazı görüntülerle karşılaşabiliyoruz. Tüm kurumlarla zaten iş birliği içersindeyiz. Yabancılar için de bizim vatandaşımız için çalışıldığı gibi çalışılıyor. Eğitim, sağlık ve üniversiteler konusunda ilgili kurumlar ile koordineyiz. Şu an Suriye’den gelenlerin dilenmeye ihtiyaçları yok. Türkiye ‘de dilencilik yapan insanlar olduğu gibi Suriye’de var. Onlar buraya geldikleri zaman böyle şeylerle karşılaşabiliyoruz. Zaten kanunen dilencilik ve sokakta yaşam faaliyetleri suçtur. Dışarıda kalıp mağdur oldukları takdirde biz onları kamplara yerleştiriyoruz.” dedi.

2 AİLE KONTROL ALTINDA TUTULUYOR
Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile sıkı çalışma içerisinde olduklarını belirten Elgörmüş, “Bu konudaki çalışmalarımızda partnerimiz Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü. Sokakta yaşama ve dilencilik faaliyetleri ile ilgili toleranssız bir duruşumuz var. Bunun tespiti halinde gerekirse kolluk marifetiyle aileleri kamplara gönderebiliyoruz. Şu anda bize sorumlu ve kontrol altında tuttuğumuz iki aile bulunuyor. Ekonomik durumlarının iyi olmasına rağmen çocuklarını dilendirmeye meyilli. Ancak tekrarı halinde gereğini yapacağımızı bildirdiğimiz iki aile var.” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL DEVLET ANLAYIŞIYLA ÇALIŞIYORUZ
Devletin bu konuda hassas olduğunu söyleyen Elgörmüş; “Devlet, kurumsal olarak çocuklarla ilgili bu meseleye sosyal devlet anlayışıyla yaklaşıyor. Bugün bir yabancının sokakta çalışmasını gerektirecek herhangi bir durum yok. Sokakta yaşayacak durumda olduğunu iddia ediyorsa müdürlüğümüze gelip onu söylemesi halinde biz onun yeme, barınma ve sağlık konusunda iyi olan kabul barınma merkezlerine sevk edebiliyoruz. Yabancıların yararına çok ciddi çalışmalar var. Sokakta dilenen birini görüyorsanız, o ihtiyacın dolayı değil gelir ve kazanç amaçlı yapıyorlar.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech