Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Numan Kurtulmuş Partililerle Çanakkale’de Buluştu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı tarafından Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen bayramlaşma programına katılarak halk ve partililerle bir araya geldi.

Ak Parti Çanakkale İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayram programına katılan Numan Kurtulmuş ile birlikte Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Merkez ilçe yönetimi, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş programda yaptığı konuşmada şu sözleri sarfetti: “1 milyar 700 milyon Müslüman her senede 1 ayı, aynı ayda oruç tutuyor, aynı ayda oruçlarını açıyor, aynı iftar sofralarında, sahur sofralarında bir araya geliyor. Hem ülkemizin, hem de her birisinden sorumlu olduğumuz yeryüzündeki Müslüman ümmetin durumunu da gözden geçirmemize vesile oluyor. Ta Fas’tan Endonezya’ya kadar dünyanın orta kuşağında yer alan en güzel zenginliklere sahip olan, yer altı ve yer üstü zenginliklerine sahip olan bir büyük millete, bir büyük ümmete sahibiz. Ama ne yazık ki gelin görün bu kadar zenginliklere rağmen 1 milyar 700 milyon Müslüman dünyası yoksulluklarla boğuşuyor. Eğitimsizliklerle boğuşuyor. Açlıkla, kıtlıkla boğuşuyor. İç savaşlarla, çatışmalarla boğuşuyor. Allah’ın dinde kardeş kıldığı milletler ne yazık ki kendi iç çatışmalarıyla yüzlerce insanın öldüğü günleri ramazanda da geride bırakıyor. Bütün bunların hepsini gözden geçirmeye hep beraber yeniden şuurlarımızı yenilemeye ramazanda fırsat bulduğumuzu zannediyorum. İslam dünyasının kalbi olan büyük coğrafyanın beyni olan, bu büyük coğrafyanın bütün ülkelerinin, halklarının sorumluluklarını da üstünde taşıyan millet, işte Türk milletidir. Dünyanın öbür ucundaki insanlar Türkiye’nin gözünün içine bakıyor. Bu şuurla, bu bilinçle hareket etme mecburiyetindeyiz. Çanakkale halkına karşı sorumluyuz eyvallah, 80 milyon Türkiye halkına karşı sorumluyuz eyvallah. Ama unutmayın ki ta Mali’den Kongo’dan Fas’tan Myanmar’a kadar bütün Müslümanlardan sorumluyuz. Orta Asya’da Hindistan’a kadar da bütün Müslümanlardan sorumluyuz.”

“15 Temmuz’da Şehitlerimizi Yeniden Yad Edeceğiz”

Kurtulmuş, 15 Temmuz’un yaklaştığını belirterek, konuya ilişkin; “O gün yeniden şehitlerimizi yad edeceğiz. Gazilerimizi minnetle anacağız. 15 Temmuz, Anadolu topraklarının tarih boyunca gördüğü en büyük ihanet hareketiydi. O hainleri kenara aldık mı? Evet aldık. Kim aldı? Millet aldı. Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle milletimizin cesaretiyle o süreci geride bıraktık. Sadece 3-5 tane FETÖ’cüden ibaret değildi o darbe. Arkasında kimler vardı kimler. Ne destekleri vardı? Her şeyi planladılar ama milletin cesaretini planlayamadılar. Allah’ın gücünü hesap edemediler. Allah milletin eliyle onları kenara çekti. Yetmedi, darbe teşebbüsünde başarısız olanlar bütün kuruluşlarıyla üstümüze gelerek ekonomik olarak Türkiye’de darbe yapmaya çalıştılar.”dedi.
Kurtulmuş konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sabah bayram namazı sırasında rahatsızlandığını, ardından kendisiyle telefonda konuştuğunu ve merak edilecek bir rahatsızlık olmadığını belirtti.


Turan: “FETÖ’nün Avukatı Gibi…”

Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise programda yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ve sürdürdüğü yürüyüşe dair yorumlarını dile getirdi.Turan, “Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Ama biz bu işleri yaparken, gördünüz yürüyüşe başladılar. FETÖ’nün avukatı gibi, DHKP-C’nin marşını hep beraber söyleyerek yürüyemeye başladılar. İstedikleri kadar yürüsünler. Millet burada, millet ne derse o olacak. Millet ne karar verirse, o olacak. Rahmetli Savcımız Selim Kiraz şehit edildikten sonra yürümeyenler, şehitlerimiz için yürümeyenler, kat sayı adaletsizliği gibi belirtilip, birçok hukuksuzluk olduğunda, kapama davası olduğunda yürümeyenler, FETÖ’ye maşalık yapanların yürüyüşünü yapmaları, ancak kendilerini düşürür. Ama fesleğenden iftira siyaseti yapanlardan, kasetten genel başkan olanlardan da ancak onlara kölelik beklenir.” dedi.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech