Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇOK ÖNEMLİ!

Çanakkale Çevre Platformu  adına

Çanakkale Çevre Platformu  adına Prof. Dr. Türker Savaş basın mensuplarının karşısına geçip açıklama yapıyor…

“Zeytin yasasında yapılmak istenen değişiklik konusunda kamuoyu her yönüyle bilgilendirilmiştir. Ancak meralar konusu biraz sahipsiz kalmıştır. Bu nedenle bu açıklama ile meraların durumu kamuoyu ile paylaşılmak istenmiştir”

Açıklama sürüyor…

O düşündürücü noktaya geliyoruz…

Sayın Türker Savaş şöyle diyor;

Ülke tarımımızın geldiği noktada büyük katkıları olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı zeytinliklerin ve meraların korunması konusunda “taraftır”. Konuyla ilgili yetki, kanun ile kendisine verilmiştir. Ancak üzücü bir şekilde GTHB kanunlarla kendisine verilen görevi yerine getirmemektedir.

Bugün ülkemize buğdayın, mercimeğin, canlı hayvanın vs. ithalatla dışardan getirildiği kamuoyu tarafından bilinmektedir. Mera alanları ucuz ve kaliteli kaba yem hammaddesi yanında gen kaynağı olması, canlı yaşam alanı sunması, erozyonu önleme ve hava kalitesini arttırma gibi sayısız faydalar sunmaktadır.

Küresel kuraklığın giderek önemli bir tehdide dönüştüğü günümüzde mera alanları otsu bitkiler sayesinde hızlı ve bol miktarda biyolojik kütle üretebilme yetisine sahiptirler;  bu ise çevre ve insanlık için çok büyük önem taşımaktadır.

Ancak tasarıdan çıkarılmayan ve geleceğimizi olumsuz etkileyecek bir madde bulunmaktadır. Tasarının 26. maddesi, 3621 sayılı Kıyı Kanunu’nda da değişiklik yaparak, kıyılarda sağlık tesisleri ve endüstri bölgelerinin yapılmasının önünü açmaktadır. Bu durum ekolojik açıdan hassas ve değerli kıyı ekosistemlerinin tahrip edilmesine neden olacaktır.

İşte bu ve benzeri gerekçelerle toplumun genelini ilgilendiren,geleceğimize büyük bir tehdit oluşturan bu tip düzenlemelerin verimli ve bilimsel tartışma ortamlarında değerlendirilerek, “ben yaptım oldu” anlayışından uzak bir şekilde, sektör bileşenlerinin geniş çaplı katılımları ve geniş bir toplumsal kabul ile gerçekleştirilmesini gerekmektedir”

Güzel anlatabilmiş mi?

‘Ben yaptım oldu’ tavrındakiler cevap verecek mi?

Unutmayın!

Bu konu çok önemli…

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech