Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kitapseverlere Müjde! Kütüphane artık geceleri de açık

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi tarafından yapılan açıklamada mesai saatlerini halkın kullanım ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlendiği ve kütüphanenin bundan sonra geceleri de açık olacağının bilgisi verildi.

 Kamu Kurumlarının mesai çıkış saatinde İl Halk Kütüphanesi’nin de kapanması, kurumlarda çalışan  kitapseverlerin kitap almaları veya değiştirmelerini imkansız kılıyordu. Okulların tatil olmasıyla birlikte öğrencilerin boş vakitlerinin çok olması, araştırmacıların, üniversite öğrencilerinin ders çalışmak, etüt yapmak için, öğrencilerin ve çalışan vatandaşların da kütüphaneden daha fazla yararlanabilmesi için Mehmet Akif Ersoy il Halk Kütüphanesi’nin geceleri de açık olacağı bilgisi paylaşıldı.

ARTIK SAATLERİNE BAKMADAN ÇALIŞACAKLAR

Kütüphane Müdürü Osman Zeki Coşar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Çalışma saatleri 08:30-22:00 saatleri arası haftanın 6 günü kütüphanemiz okuyucularımıza açık olacaktır. Bakanlık düzeyinde pilot il olarak sadece 10 ilde uygulamaya başlanan kütüphanelerin gecede açık olması uygulaması Çanakkale’mizde de uygulanmaya başlandı. Çanakkale’miz kütüphanenin önemi, okuyucu ve kullanıcılarımızın yüksek istatistiklerinden  belli olmaktadır. Halk kütüphanelerinin çalışma saatlerine yönelik düzenleme, kullanıcılarımız tarafından talep edilmekteydi. Okullar tatil olsa bile gençler LYS ve yabancı dil sınavlarına yönelik çalışmalarına, aileler çocuklarını kütüphaneye getirmeye devam ediyorlar. Hatta bu boş zamanlarını fırsat bulduklarında kütüphanemizde geçirmektedirler. Bundan sonra daha uzun zaman, saatlerine bakmadan rahat çalışacaklar.”

MÜDÜR COŞAR’DAN KİTAPSEVERLERE ÇAĞRI

Müdür Coşar, son olarak kahvehanelerin azaltılıp kütüphanelerin çoğaltılması amacıyla kitapseverlere çağrıda bulundu; “Kütüphaneler hizmet odaklı bir devlet kurumudur. Çalışma saatlerini halkın kullanım sıklığına göre düzenlemesi, kullanıcılarımız için çok önemli idi. Tüm gelişmiş, kalkınmış, sosyalleşmiş ülkeler kitap okurken, dünya kitap okuyorken bizim de zamana ayak uydurmak ve kaliteli okuyucu hizmeti vermek asıl amacımız olmalıdır. Tüm kitap severlerimiz… Geliniz kütüphanelerimizi çoğaltalım, kahvehanelerimizi azaltalım, bir bölümünü kitap okunan yerler yapalım. Çocuklarımızı, gençlerimizi kitaplarla tanıştıralım. Beyinlerimizi ve gönüllerimizi kitaplarla geliştirelim, zenginleştirelim, onlarla yolumuz açılsın ufkumuz, gönlümüz zenginleşsin…”

Aslı Yıldız

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech