Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güneş enerjisi ile temiz geleceğe…

Papağan Gıda’nın yönetim kurulu

Papağan Gıda’nın yönetim kurulu başkanı Ali Polat, güneş panelleri ile üretilen elektrik ile hem tesisin elektrik ihtiyacını karşılıyor hem de artan elektriği elektrik dağıtım şirketi Limak’a satıyor. Polat Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Müdürlüğü’nden bir destek daha alarak ikinci bir tesis ile üretime devam edecek.

Papağan Gıda’nın sahibi Ali Polat, Çanakkale’de bir ilke imza attı. Organize Sanayi Bölgesinde olan tesisin 2.800 metrekarelik çatısına 780 güneş paneli yerleştiren Polat hem tesisin elektrik ihtiyacını karşılıyor hem de artan enerjiyi Limak’a satıyor. Böylece 100 ev daha aydınlanıyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Müdürlüğü’nden %50 hibe alan ve Çanakkale’de bir ilk olan bu projeye nasıl başladığını anlatan Ali Polat; “2015 yılından beri ben bu işin içerisindeyim. Yenilenebilir enerji ile ilgili ciddi araştırmalar yaptım. Önce bu işe Çanakkale’nin rüzgârını kullanarak başlamak istedim. Ancak yönetmelikler bana biraz ağır geldi. Güneş enerjisini araştırdım. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Müdürlüğü’nün hibe desteklerini araştırdım. Bir proje hazırladık ve Tarım il Müdürlüğü projemizi kabul etti” dedi.

İkinci bir tesis ile üretime devam edeceğini de sözlerine ekleyen Polat; “Burası organize sanayi bölgesi ve OSB’lerde ilk defa bir proje TKDK’nden destek aldı. Burada bulunan tesisimin çatısını panellerle kapladım. Bu işin yüzde ellilik kısmı olan 300 Bin TL’sini hibe aldım. İşletmemizin elektrik ihtiyacını kendimiz üreterek karşılamaya başladık. İşi öğrendik, yönetmelikleri uyguladık. Fazla elektriğimizi de Limak Enerji’ye satıyoruz. Her ay 22.236 KW elektriği satıyoruz. Bu temiz enerji, yenilenebilir enerji. Bu şekilde ortalama yüz evin elektrik ihtiyacı karşılanmış oluyor.  İkinci bir tesis daha kuruyoruz. Bunun için de yüzde 65 hibe alacağız. Ben attığım bu adımların güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirme noktasında ülkemize katkısı olduğuna inanıyorum.  Bu temiz enerjidir, kendi üretimimizdir. İşletmemizin elektriğini de buradan sağlıyoruz. Satış da yapıyoruz. Devletin desteği bu noktada çok önemlidir” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech