Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sayımız az diye mücadelemizi bırakmayacağız”

Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde

Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen panelde işçi ve memur sorunları ve çözüm yöntemleri masaya yatırıldı.

Prof. Dr. Doğan Perinçek’in Panel Yöneticisi olan toplantıya, Marmara İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdal Demirkan ve Cumhuriyet Halk Partisi Emek Büroları İl Temsilcisi Mehmet Günay konuşmacı olarak katıldı. Katılımın az olduğu gözlenen panelde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Panel Yöneticisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, “Şu anda sayımız az diye mücadelemizi bırakacak değiliz. Bunların hepsinin aşılacağını düşünüyorum. Ben çok iyi hatırlıyorum merkezde 3 kişiyle eylem yaptığımızı… Az kişiyiz diye pes etmedik, yürüdük ve yürürken de sayımız arttı. Deniz Gezmiş benim yakın arkadaşımdı. İstanbul Üniversitesi önünde Deniz ve ben vardık. 5 dakika içinde 100, 15 dakika içinde ise 1000’i geçtik. Önemli olan kendi özverisini ortaya koyan, kendi çıkarını düşünmeyen liderler çıkarabilmektir. Biz bunu başarırsak örgütlenmemiz de daha sağlıklı bir şekilde büyüyecektir. Önce kendimiz değil, önce toplum yaklaşımında olmalıyız.” dedi.

Konuşmacılar panelde; iş güvencesi, ücret sorunu, mülakatla işe alınma, ortak çalışma yasası, aynı işi yapan işçilerin farklı statüde değerlendirilip, farklı ücretlendirmeye tabi olması, özel istihdam büroları, kadro sözünün rafa kaldırılması, tazminat hakkının yok edilmesi, sendikaların sessiz kalması, emekçilerin kredi kartına mahkum edilmesi, sendika yöneticilerinin sadece kendileri için çalışıyor olması gibi sorunları dile getirdiler. Panel soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Sabih Can Durmuş – Aslı Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech