Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pınar, Mutan’a Kongreden Seslendi

Pınar, Mutan’a Kongreden Seslendi

Pınar, Mutan’a Kongreden Seslendi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hakan Pınar, haftasonu yapılan il kongresindeki adaylık konuşmasında Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın basın toplantısındaki MHP söylemlerine cevap verdi.

Geçtiğimiz haftalarda yaptığı basın toplantısında ‘MHP bitti’ diye konuşan Kepez’in CHP’li Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’a, MHP İl Başkanı Hakan Pınar, söz verdiği gibi kongre salonundan cevap verdi. Başkan Mutan’ın “Milliyetçi Hareketçi Partisi bitti” değerlendirmesine “Şimdi meşgulüm kongre telaşım var. Sana kongre salonunda cevap vereceğim” diyerek zaman veren MHP Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar, kendisini CHP’ye davet etmesine de sert bir şekilde karşılık verdi.

 

“BİZİ BU CHP’YE Mİ DAVET EDİYORSUN?”

Pazar günü kongrede yaptığı coşkulu adaylık konuşmasında “Milliyetçi Hareketçi Partisi bitti” söylemine Başkan Pınar, “Ben bu salonda çok farklı bir şey görüyorum. Bu salon iman ve ülkü devleriyle dolu… Sayın Mutan bak bu salona bitmiş mi bitmemiş mi, gör” diye cevap verdi.

MHP’li Pınar, ayrıca CHP’li Mutan’ın kendisini partisine davet etmesine de sert cevap verdi. Pınar, “Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu, Cumhuriyet’ten bile eski, 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik ve Devletçilik ukteleriyle kurulan Cumhuriyet Halk Partisi nasıl bir parti haline gelmiş” diyerek salondakilere Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’li Milletvekillerinin ses kayıtlarını dinletti. Genel Başkanın Yerel yönetimlere özerklik söylemlerinin yer aldığı ses kayıtlarının ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na sert eleştirilerde bulundu. “Ey Mutan” diye seslenen Başkan Pınar, sesini yükselterek “Bizi bu CHP’ye mi davet ediyorsun?” dedi.

 

“SİZİNLE YÜRÜMEMİZ MÜNKÜN DEĞİL”

Öte yandan konuşmasında referandum sürecinde ‘Evet’ için ortak hareket ettikleri AK Parti ile birlikte seçimlerde beraber yürümenin imkansız olduğunu ve ortak aday göstermeyeceklerini kesin bir şekilde ifade eden Başkan Pınar, talep edilen Kepez Beldesi’nde de AK Parti adayını desteklemeyeceklerini vurguladı. Pınar, “Referandumda tıkanan sistemi çözmek, Büyük Türkiye idealine ulaşmak, 2019’da Milliyetçi Türkiye ve Ülkücü Cumhurbaşkanı seçme kararına ‘evet’ dedik. Biz sizinle aynı yolda yürüyemeyiz. Böyle bir şey mümkün değil. Siz önce bu Milletten helallik alacaksınız. Helallik almadan sizinle bizim yürümemiz mümkün değil. Bunu aklınızdan çıkartın.” dedi.

Referandumda birlikte hareket ettiklerini, ardından sağ paydaşların bir araya gelmesiyle Kent Konseyi’nde malum yapıyı yıktıklarını belirten Pınar, Kepez’de de birlikte çalışmak isteyen AK Parti’ye cevaben “Ona da tamam. Gelin hep birlikte Milliyetçi Hareket Partisi adayını destekleyin Kepez’de… Sağ birliktelik sağlansın. Aklımızı karıştırmayın. Kafamızı karıştırmayın. MHP bitti gibi zırvalarla bu temiz, saf insanların yüreği ve aklıyla oynamayın” dedi.

 

Pınar, konuşmasına birlik beraberlik söylemleri ile son verdi. Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech