Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müzeler Günü Çocuklarla Kutlandı

Müzeler Günü Çocuklarla Kutlandı

Müzeler Günü Çocuklarla Kutlandı

18 Mayıs Müzeler Günü Çanakkale Arkeoloji Müzesi’nde çocuklarla birlikte kutlandı.

18 Mayıs Müzeler Günü, Çanakkale Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen tören ile kutlandı. Kutlama törenine Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Arkeoloji Müzesi Müdürü Sevim Tunçdemir,  AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ ve öğrenciler katıldı.

Kutlamalar Müze bahçesinde Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Öğrencilerinin dans gösterisiyle başladı. Dans gösterisinin ardından sensör heykeller çocuklara ve davetlilere Homeros’un destanından alıntıları canlandırdı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk olarak Çanakkale Koleji öğrencileri adına bir konuşma yapıldı. Çanakkale Arkeoloji Müzesi Müdürü Sevim Tunçdemir de yaptığı konuşmada, Müzeciliğin önemine değindi.Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ise yaptığı konuşmada, Çanakkale’deki arkeolojik kazılar ve ören yerleri hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından ise Müzeler Günü nedeni ile Çanakkale Koleji öğrencileri tarafından yıl boyunca yapılan resim ve seramik çalışmalarının bulunduğu sergi törene katılan misafirler tarafından gezildi. Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech