Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekmek Fiyatlarına Yeni Düzenleme

Ekmek Fiyatlarına Yeni Düzenleme

Ekmek Fiyatlarına Yeni Düzenleme

Devlet, ekmek fiyatlarının düzenlenmesine el attı. Ekmek fiyatları bundan böyle fırıncılar odası tarafından değil, devletin oluşturacağı yeni bir komisyon tarafından tek merkezden belirlenecek.

Ekmeğin fiyatı artık tek merkezden belirlenecek. Ekmek zamlarıyla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kurulması planlanan komisyona kimlerin katılacağı ve kararların nasıl alınacağı konusunda çalışmanın devam ettiğini açıkladı. Bakan Çelik, “Merkez’de, Ankara’da bütün sivil toplum kuruluşlarının yani esnaf odalarının, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin katılımıyla bir yapının oluşması mı doğru olur, yoksa illerdeki bu yapının olması mı doğru olur şeklindeki çalışmamız şu anda hem fırıncılar odasıyla ve esnaf odasıyla devam ediyor; hem de gıda komitesinde bu konu gündeme geliyor” dedi.

“TEK BİR MERKEZDEN BELİRLEYECEK”

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale’de ekmek fiyatlarına %25’lik bir zam yapılmıştı. Karar eski bir davalık süreç bahane edilerek valilik tarafından kaldırılmıştı. Konuyla ilgili bir açıklamada Çanakkale Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Vurucu yaptı. Başkan Vurucu; “Biz zamlı tarifeleri Valiliğe 24 Nisan’da vermiştik. Hükümet de gıda konusuyla ilgili dengesiz artışların önüne geçilebilmesi için bir komisyon kurma kararı aldı. Bu komisyonlardan karar çıkıncaya kadar da valiliklere yazı gönderiyor. ‘Ekmek fiyatlarına onay verilmemesi’ diyerek… 9 Mayıs tarihinde alınıyor bu karar. Biz tarifeyi daha önce vermiştik. Daha evvel bu yazılar gelmiş olsa biz de tarife vermezdik komisyona… Bu kurulacak komisyon, tüm ülke genelinde hangi tip undan ekmek yapılacak, tuz oranı ne olacak, kepek oranı ne olacak, fiyat ne olacak tek bir merkezden belirleyecek.” dedi. Sabih Can Durmuş – Aslı Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech