Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mahkemelik Ekmek Yine 1 TL

Mahkemelik Ekmek Yine 1

Mahkemelik Ekmek Yine 1 TL

Çanakkale Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü yaptığı bir basın açıklaması ile Nisan ayında gelen ekmek zammına itiraz edildiğini, ekmeğin yeniden 1 TL’den satılacağını duyurdu.

Çanakkale Ticaret İl Müdürlüğü yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Çanakkale’de satışa sunulan 250 gram ekmeğin fiyatının tekrar 1 TL’ye düşürüleceğini duyurdu.Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin red oyuna karşılık Çanakkale Valiliği ve İl Müdürlüğünce 2’ye karşı 1 oyla zammın iptal edildiği belirtildi.  İptal gerekçesi olarak daha önceki ekmek tarifesi ile ilgili Çanakkale Asliye Hukuk Mahkemesinde devam eden bir dava olması gösterildi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl ekmeğe yapılacak zam konusunda fırtınalar çıkmış ve olay mahkemeye intikal ettirilmişti. Fırıncılar tarafından bu yıl yeniden zam isteği gündeme gelince geçtiğimiz yılında defterleri yeniden açıldı. Bu durumda geçtiğimiz yıl halka pahalı ekmeği Ticaret ve sanayi odası algısı yaratılmaya çalışılınca algı hukuka taşınmış oldu. Acılan dava sonuçlanmayınca fırıncıların zam isteği de havada kalmış oldu. Çanakkale Valiliği ve Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisinin fiyat artışının uygun olmadığına dair oyu ile 2’ye karşı 1 oy ile fiyat artışının uygun olmadığına karar verilmiştir. İlgili Mahkeme sonuçlanıncaya kadar önceden olduğu gibi 250 gram ekmek 1.00 TL’den satılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

VURUCU’DAN EKMEK ZAMMI AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Vurucu da ekmek maliyetlerinin arttığını ifade ederek; komisyon kararı ile tekrar 1 TL’ye düşürülen ekmek fiyatları hakkında açıklama yapan Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Vurucu; “2014’ten bu yana ilimizde ekmek fiyatlarında bir değişiklik yapılmamıştı. Ancak 2014’ten bu yana ekmek yapımının maliyeti %52 oranında arttı. Çanakkale’de ekmekle ilgili tarife veren mercilerden biri de Ticaret Odası’dır. Ticaret Odası bir yıl evvel ekmeklere 1,25 TL fiyat verdi. Çanakkale Belediyesi bu artışa itiraz etti.  Durum mahkemeye intikal etti. Biz de 1 TL’lik fiyatı bu sene 1,25 TL Olarak daha yeni belirledik. Belediye’ye yazı yazdık. yazmış olduğumuz bu yazıya itiraz Valilikten geldi. Açılan mahkeme henüz sonuçlanmadığı için fiyatların eskiye geri dönmesi istendi. Biz de itiraz ettik. %52’lik bir maliyet artışı var. Fırıncılar mağdur oluyor dedik.  Komisyon kararı ile fiyatlar geriye çekildi. Mahkemede verilen kesin karardan sonra tekrar değerlendirme yapacağız. Türkiye’de bir çok ilde ekmek fiyatı zaten 1,25 TL” dedi. Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech