Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elleri Öpülesi Emekçi Anneler

Elleri Öpülesi Emekçi Anneler

Elleri Öpülesi Emekçi Anneler

Bu yıl 14 Mayıs Pazar Günü, Anneler Günü olarak tüm dünyada kutlanacak. Her zaman baş tacı olan annelerimiz bu özel gün de daha bir özel olacak. Değişen dünya, anne sevgisini de bir güne indirgemenin peşinde…

Ancak onlar bir gün değil yaşadıkları her gün, kendilerinden çok çocukları için nefes alıyor. Annelik, fedakarlık demektir ancak çocuklarından mahrum kalma pahasına çocuklarının geleceği için çalışmak ise daha büyük fedakarlık… Anneler günü vesilesiyle sözü bıraktığımız emekçi anneler, düşüncelerini gazetemize böyle aktardı:

Sema Tutan (52) Anne olmanın güzelliği anlatılamaz. Anne olmak başlı başına bir olgu… Onların anne deyişleri bile yüreğimizde acıyla karışık mutluluk oluşturuyor. 2 tane oğlum var bana anne dediklerinde ben göklere uçuyorum. Kim olursa olsun, buraya gelen asker çocuklar bile bana anne dediğinde çok mutlu oluyorum. Çok küçük yaşlardan beri çalışıyorum. Çocuklarımı da çalışarak büyüttüm, bu çok mutluluk verici bir şey. Başka birine bırakmak ise çok acı verici bir durum. İlk gülüşü, ilk yürüyüşü gibi birçok güzellikten mahrum kalıyor anneler… Ben de çocuklarımın her anından haberdar olmak isterdim fakat bir yandan da çalışmak zorundayız.

Zehra Atlıhan (64)
Anne olmak çok güzel. Yaşanmadan anlaşılmayacak bir duygu. Vatana ve Millete hayırlı evlatlar yetiştirmek ise gurur verici… Ben dükkanda çalışmaya başlamadan önce evde çalışıyordum. Bu benim için şanstı, dışarıda çalışanlar için durum biraz daha zorlayıcı… Ben evde işlerimi yapıp çocuklarıma bakabiliyordum. Çocuklarımı çalışarak büyüttüm. Dışarıda çalışan anneler çocuklarını başka bir yere bırakmak zorunda kalıyorlar ne yazık ki.

Zinnet Aydoğdu (39)
Anne olmak çok farklı çok güzel bir duygu. Anlatılmaz yaşanır. Güzellik çocuğun doğmasıyla başlıyor. Sonra yavaş yavaş büyüdüğünü görmek, gülüşünü görmek dünyayı değiştiriyor. En büyüğü 17 yaşında 3 çocuğum var, en küçüğü de 9 yaşında… Çalışan anne olmak ise çok üzücü. Çalışıp çocuklarına bakabilmek evet çok güzel bir şey ama aynı zamanda türlü noksanlıklar demek. Çocuk ve anne arasında mesafe oluşuyor. Anne çalışmazsa çocuk ile daha iç içe oluyor. Her anını şahit olabilmeyi tüm anneler ister. Çocuk okuldan geldiği zaman kapıyı açan annesi olsa çok daha farklı olur. Akşamları iletişim kurmak sınırlı vakitle zor oluyor. İyi anne baba olmak sadece maddi olanaklara sahip olmak çocuğun her istediğini almak anlamına gelmiyor.

Hatice Soylu (49)

Benim 1 kızım var. Annelik dünyanın en güzel şeyidir. Sorumluluğu ise çok fazladır. Annelik ömür boyu sürer, çocuğu kaç yaşında olursa olsun onun için küçüktür. Anneler bir güne sığmaz. İçten gelen her an annelerin günüdür. Çalışan anneler için hayat biraz daha zorlayıcı… Hele küçük olan çocuklar annelerini arıyor ve çok özlüyorlar. Çocuklar için en önemli şey sevgi… Anneyi az gören çocuk gördüğü kısıtlı vakitlerde de olduğundan farklı davranıyor. Sabahları ayrılmak çok zor. Anne için de çocuk için de külfetli bir durum.

Nurhayat Erten (47)
Anne olmak çok güzel bir duygu. Benim 1 oğlum var. Yeniden dünyaya gelsem yine evladımı isterim. Çalışan anne olmanın zorlukları çok. Çocuklarla ilgilenmek için çok az zaman kalıyor. Bazı aileler bu eksiği hediyelerle yani maddi şeylerle kapatmaya çalışıyor. Ama çocukların her istediklerini almak onu sevmek anlamına gelmiyor. Önemli olan çocukların sevgiyle büyümesi…
Özlem Sirkeci (42)
Anne olmayı hiçbir şekilde tarif edemem. Çalışan bir anne olmak güzel bir şey. Yaşça büyük olan çocuklar da sorun olmuyor tabii ki. Kadınlar her zaman çalışmalı. Çocuk küçük de olsa kadınlar çalışsın. Çünkü bizler her şeyin üstesinden gelebiliriz. Ev işlerine de çalışma hayatına da yetişebileceğimizi düşünüyorum. Kadın isterse her şeyi başarabilir. Erkekler genelde yalnızca dışarıda çalışıyor. Biz ise eve dönünce de çalışmaya devam ediyoruz. Kadınlar her zaman emekçi… Tabii bu durumun dezavantajları da var; küçük çocuklar annelerin yokluğunu her zaman hissediyorlar. Kreş ve ana okullarında çocuklar bir anlamda oyalanıyor.

Ayşe Uysal (50)

20 yıldır çalışıyorum. Çocuklarımı hep suçluluk duygusu içerisinde büyüttüm. Ama onlar da hayatla kendileri mücadele etmek zorunda kaldığından özgüvenli oldular. Dezavantaj bu şekilde avantaja dönüştü. İlgi konusunda bazı ihmaller olsa bile tüm imkanları sağlamaya çalıştık. Tüm gün bir arada geçirilemese de akşamları bu eksiklikleri kapatmaya çalıştık. Anne olmak çok güzel. Tarif edilemez. Çok da büyük bir sorumluluk. İyi çocuklar yetiştirmek ise başlı başına bir mutluluk veriyor insana… Toplumlar tamamen annelerin eseri. O nedenle annelerin yetiştirdiği çocuklar topluma yön veriyor, onlar ne kadar iyilerse toplum da o kadar ileriye gidiyor. Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech