Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKİ Anadolu Lisesi’nden TÜBİTAK Bilim Fuarı

TOKİ Anadolu Lisesi’nden TÜBİTAK

TOKİ Anadolu Lisesi’nden TÜBİTAK Bilim Fuarı

TOKİ Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını şenlik havasında gerçekleştirdi.

Türkiye’deki her ilde olduğu gibi Çanakkale’deki okullarda da her yıl düzenli olarak yapılan TÜBİTAK Bilim Fuarı TOKİ Anadolu Lisesi tarafından şenlik havasında gerçekleştirildi. TOKİ Anadolu Lisesinde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Doğancı, Okul Müdürleri ve öğrenci velilerinin katılımıyla 5’inci sınıftan 12’inci sınıfa kadar, okumakta olan öğrencilerin eğitim-öğretim programı çerçevesinde, kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirildi. TOKİ Anadolu Lisesinde düzenlenen bilim fuarında okul öğrencileri, Teraryum ortamı oluşturup bitki yetiştirmekten, Ece Ayhan’ın şiir diline, DNA şifre çözümü testlerinden, hangi besinlerde hangi vitaminlerin bulunduğuna kadar 20 adet stantta ürettikleri ve geliştirdikleri projeleri, katılımcılara aktardı.

Okul Proje Koordinatörü Tarih Öğretmeni Suavi Erdoğan bu bilim fuarı ile alakalı şunları söyledi; “Bu yıl 20 proje ve 40 öğrenci ile fuarı gerçekleştirdik. Amacımız öğrencilerin belirledikleri konular üzerinde araştırma yaparak bunu sunmalarını ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamaktı. Öğrencilerimiz projelerini gelen misafirlere anlatarak ifade yeteneklerini de geliştirdiler. Faydalı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.”

Okul Müdürü Erdinç Oğuz ise açıklamasında; “Okulumuz ve öğrencilerimiz için faydalı bir Bilim Fuarı daha gerçekleştirdik. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin emeği ile hazırlanan projeler, misafirlerimiz tarafından ilgi gördü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech