Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürklü Zeybek Figürü

Atatürklü Zeybek Figürü Çanakkale

Atatürklü Zeybek Figürü

Çanakkale İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını etkinliklerle gerçekleştirdi.

Çanakkale İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına etkinliklerle başladı. Her yıl düzenli olarak yapılan TÜBİTAK Bilim Fuarının lise bahçesindeki açılış programına Çanakkale Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Erdal Doğancı ve Recai Keleş ile beraber Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş ve Çanakkale’deki bazı okulların Müdürleri katıldı. Açılış programında İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi bir gösteri düzenledi. 9 yörenin halk oyunlarını icra eden liseli öğrenciler zeybek dansının sonuna Atatürk’ün meşhur pozunu ekleyerek zeybek oyununu bu figürle bitirdiler. Sonrasında TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışına geçildi. 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftası vesilesiyle TÜBİTAK Bilim Fuarının açılış kurdelesini özel eğitim alan engelli öğrenciler kesti. Çanakkale İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ağırlıklı olarak sağlık alanında geliştirdiği 20 proje, stantlarda protokole ve katılımcılara anlatıldı.

“BU FUARLA ÖĞRENCİLER BİLİME KATKI SAĞLIYOR”

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ile alakalı gazetemize açıklama yapan Lise Müdiresi Nursel Biber şunları söyledi; “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı öğrencilerimizin bilime katkı sağlaması için yapılan bir bilimsel çalışma fuarı. Bu fuarda öğrencilerin fikirleri ortaya koyulmaya çalışılıyor. Bizim çok önemli ve öne çıkan projelerimiz olduğunda bu çalışmalar TÜBİTAK tarafından değerlendirmeye alınıyor. Önceden proje sayısı fazlaydı ama o zamanda nitelikli çalışmalar ortaya çıkmıyordu. TÜBİTAK o yüzden proje sayısını 20 olarak belirledi.”

OKULUN KORİDORUNA ‘FELSEFE SOKAĞI’

TÜBİTAK Bilim Fuarı programının devamında Çanakkale İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin emekleriyle okulun dar bir koridorunda, öğrencilere felsefeyi aşılamak için oluşturulan ‘Felsefe Sokağı’nın açılışı yapıldı. Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş ve engelli öğrencilerin kurdele kesimiyle yapılan açılıştan sonra protokole okulun felsefe öğretmeni tarafından bu sokakla alakalı bilgiler verildi.

Engin Ören

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech