Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siyaset Yeri Değil Belediyenin Sosyal Birimi

Siyaset Yeri Değil Belediyenin

Siyaset Yeri Değil Belediyenin Sosyal Birimi

Yeni Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir ve Yönetimi Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette öncelikle konuşan Başkan Gökhan, Kent Konseyi ile ilişkilerin sıcak olması gerektiğini belirterek; “Kent konseyinde bir siyaset olamaz. Çünkü Kent konseyi siyasi bir birim değildir. Belediyenin bir sosyal hizmet birimidir” dedi.

Yeni Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir ve Yönetimi tarafından gerçekleştirilen ziyarette Başkan Gökhan, Kent Konseyi’nin siyaset yeri değil,  belediyenin bir sosyal birimi olduğunu belirtirken, Kandemir ise Çanakkale halkına hem sosyal, hem de kültürel olarak hizmetlerde bulunmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Seçimler sonrası çalışmaların aktarıldığı ziyarette konuşan Başkan Gökhan,  yeni yönetime başarılar dilediğini belirterek; “Kent konseyi seçimleri yapıldı. Tekrar başarılar diliyorum yeni yönetime. Sonuç itibariyle belediye yasasının içerisinde oluşan bir kurum burası… Kentteki insanlara, kurumlara çeşitli sektörlere destek olmak ve hizmet vermek adına çalışmalar yürütüyor. Tabiatı gereği belediye bütçesinden yararlanıyorlar. Sonuç itibariyle seçimlerde demokratik bir süreç oldu. Bu seçimler bitti, ara ara kendileriyle beraber olacağız. Kent konseyi bu son seçiminde iyi bir ilgi olduğu görüldü. Memnuniyet duydum. Umarım ilgi devam eder. Burada farklı bir çalışma düşünülemez. Kent konseyinde bir siyaset olamaz. Çünkü Kent konseyi siyasi bir birim değildir. Belediyenin bir sosyal hizmet birimidir. O bakımdan ilişkilerimizin daha anlamlı ve sıcak olması lazım. Yönetimin takdirine bırakıyorum, ama ben bunu burada belirtmek durumundayım. Her türlü çalışmanın destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ziyaret sırasında konuşan Engin Kandemir ise “Esnafımızın ve halkımızın yardımlarıyla seçimi geride bıraktık. Ben onlara teşekkür ediyorum. Seçim bittikten sonra amacımız, Çanakkale’de yaşayan burayı seven gönüllü ve hemşeri bilinci olan kişilere nasıl katkı yapabiliriz, nasıl fayda sağlarız konusunda çalışmalar yapmaktır. Amacımız budur. Çanakkale güzel bir kenttir, hem tarihi ve hem doğal güzellikler olarak. Başka şehirlere göre daha özgürdür. Erkekler ve bayanlar daha rahat gezmektedir. Ben bu duygular içerisinde birbirine saygı gösterip, şehrin ortak değerlerini daha yükseltmek adına birlikte olacak projeler yapacağımızı düşünüyorum” diye konuştu. Ziyaret ikili görüşmelerin ardından sona erdi. Eren Aşnaz

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech