Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üç Fidan, 45. Yılında Anıldı

Üç Fidan, 45. Yılında

Üç Fidan, 45. Yılında Anıldı

68 Kuşağının Devrimci Önderleri Deniz, Yusuf, Hüseyin idamlarının 45. Yılında Çanakkale’de yoldaşları tarafından anıldı.

Üç Fidan için gerçekleştirilen anmada; “Fabrikalarda ve atölyelerdeki işçi direnişlerinde, grevlerinde, doğanın ve yaşamın savunulduğu Kaz Dağları’nda, Türkiye gençliğinin Bağımsızlık ve Özgürlük Mücadelesinde yaşıyor” açıklaması yapıldı.

68 Kuşağı’nın Devrimci Önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idamlarının 45. Yılında yoldaşları tarafından anıldı. Emek Gençliği tarafından düzenlenen anma, Golf Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleştirilen yürüyüşle başladı. Sloganlar ve meşaleler ile süren yürüyüş Truva Atı önünde son buldu. 68 Kuşağından Ensar İlyasoğlu burada söz alarak; “Yaşar Kemal’in dediği gibi ‘O güzel insanlar o güzel atlara binip gittiler’, Deniz’lerde manifestolarını, çağrılarını, sloganlarını ve bildirgelerini bizlere bırakarak, birleşmemiz gereken temel güçleri göstererek, yani işçi sınıfını üretici köylüleri gençliği göstererek, faşist cellatlarla faşist diktatörlük altında onların karşısında boyun eğmeyerek cellatlarına korku salarak idam sehpasına gittiler” dedi.

İlyasoğlu’nun ardından Emek Gençliği adına konuşan Irmak Zımba, Deniz’lerin gençliğe yol göstermeye devam ettiğini belirterek; “Kimimiz atölyelerden geldik buraya, kimimiz üniversitelerden, liselerden, fabrikalardan ancak bizleri tüm bu farklı yerlerden, alanlardan buraya getiren ortak bir nokta var. O da Denizlerden bize miras kalan mücadelemiz. Sistemin bize dayattığı kutuplaşma ortamına rağmen biz buradayız, bir aradayız. Kar hırsına halkları, işçileri kurban eden patronların bezirganlık sistemi kapitalizm her geçen gün daha da fazla çürüyor kendini yürütemez hale geliyor. İşte bu yüzden tam da şimdi var gücümüzle mücadeleye atılma zamanı, haksızlıklara, eşitsizliklere hayır diyen Deniz’ler gibi mücadele de öne atılma zamanı… 100 yıl önce başka bir dünya hayalini gerçekleştiren Ekim Devriminden güç alma zamanı. Faşizme karşı verilmiş amansız mücadelenin bayrağını sallandırma zamanı. Emperyalistler ve yıllarca onların uşaklığını yapmış hükümetler sanıyor ki gençlik susacak, sinip bir köşede yaşananları izleyecek. Ancak bu 68’de de böyle olmadı, Gezi’de de, Soma’da da sandıktan Evet çıkartıldığında da. Gençlik oldu olası Hayır dedi, karanlığa sırtını döndü. Onların salmaya çalıştığı korku yerini başka bir dünya özlemine ve inancına bıraktı. İşte tam da bunun bilinciyle; bizler, işçi sınıfının devrimci gençlik örgütünün gençleri Deniz’lerden, Erdal’lardan, İmran’lardan Korkmazlardan, Ercan Adsız’lardan, Mehmet Kılınçarslan’lardan, Şeref Aydın’lardan aldığımız güçle buradan bir kez daha söylüyoruz Sosyalizm kazanacak! İşçi sınıfı kazanacak! Biz kazanacağız! Yaşasın devrim ve sosyalizm!” diye konuştu. Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech