Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her Gebeye İki Ebe

Her Gebeye İki Ebe

Her Gebeye İki Ebe

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü öğrencileri, 5 Mayıs Ebeler Gününde ‘Pozitif Doğumlar İçin Elele’ temalı  yürüyüş etkinliği düzenledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü öğrencileri, 5 Mayıs Ebelik Günü dolayısıyla yürüyüş etkinliği düzenledi. Truva Atı önünde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü Öğretim Görevlisi Fide Göktaş önderliğinde üçüncüsünün düzenlediği  yürüyüş etkinliğinde, daha sağlıklı ve insancıl doğumlara dikkat çekildi. Geleceğin ebeleri yürüyüş esnasında pankart ve dövizlerle, ‘Her Gebeye İki Ebe, Doğumlara Özgürlük, Hasta Değil Gebeyim’ sloganları atarak Eski Kordondaki Truva Atı önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanındaki etkinlikler Latin müziği eşliğinde yapılan danslarla sona erdi.

Yürüyüş  Türkiye’deki ebelerin yasalar ile haklarının korunması gerektiğine dair bir farkıdanlık da yaratmayı amaçladı.  Geleceğin ebeleri sloganlarını daha çok annelerin faydası doğrultusunda atarak anne hassasiyetlerini gözler önüne serdi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech