Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engel Tanımayan Sporcular Buluştu

Engel Tanımayan Sporcular Buluştu

Engel Tanımayan Sporcular Buluştu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2. sınıf öğrencileri, down sendromlu çocuklar ve görme engelli sporcular ile “Spor Engel Tanımaz” adını verdikleri sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirdi.

ÇOMÜ Sosyal Bilimler MYO Halkla ilişkiler 2. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu  sosyal sorumluluk projesi  Kordon Morabbin Park’ta gerçekleştirildi. Proje kapsamında kordonda buluşan Down sendromlu çocuklar ve öğrenciler müzik eşliğinde Basketbol turnuvasını gerçekleştirdi. Down sendromlu çocukların ardından 1915 Çanakkale Spor Kulübünün Görme Engelliler Goal Ball takımı ile goal ball empati maçı gerçekleştirildi.
Öğrencilerin ve Çanakkale halkının ilgi gösterdiği etkinlikte engellilerin topluma entegrasyonu ve farkındalığın artırılması amacıyla gerçekleştirilen spor etkinliği izleyenleri hayran bıraktı. Görme engelli sporcular ile yapılan Goal Ball müsabakalarında Görme Engelliler İl Temsilcisi Akif Telli Goal Ball oyunun kuralları ve oyunun tarihçesi ile ilgili bilgi verdi. Görme engelli sporcuların skor üstünlüğü gözlerden kaçmazken ilk defa Goal Ball oynayan gönüllüler sahada renkli görüntüler oluşturarak etkinliğe katılanların ve engelli sporcular ile kurdukları empati takdir kazandırdı.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech