Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Dört Bir Yandan Usta Akını

Dört Bir Yandan Usta Akını

Türkiye’nin değişik illerinden gelen unutulmaya yüz tutmuş sanatların ustaları, Halk Bahçesi’nde ürünlerini sergiliyor. Yaşayan insan hazineleri olarak görülen ustalar, yeteri kadar ilgi görmediklerini düşünüyor.

Keşan dokumadan hat sanatına, takunyacıdan taş boyamasına unutulmaya yüz tutmuş bütün sanatların ustaları, Halk Bahçesinde Çanakkalelilerle buluştu. Kültür Bakanlığı tarafından onaylı devlet sanatçısı olan ve neredeyse son kalan ustalar halkın yeterince bilgilendirilmediğini, o yüzden de ilginin az olduğunu düşünüyor.  Kültür Bakanlığı ile birçok ilde sergi açan ustalar, Çanakkale’de hak ettikleri ilgiyi göremedikleri düşüncesi içerisine girdi.

Trabzon’dan gelen Keşan Dokuma Ustası Halil Saka, çocukluğundan beri dokuma işinde… Bu sanatın içinde büyüdüğünü ifade eden Saka; “Bu iş benim geçim kaynağım. Özellikle yabancı turistler bu sanata çok ilgi gösteriyor. Ama Çanakkale’de yeteri kadar ilgi görmedim. Sanırım biraz tanıtım ayağı eksik kaldı. Belki de kordonda bir yerlerde olabilseydik daha çok insana ulaşırdık” dedi.

Gaziantep’ten gelen Habbab Ustası denilen Takunya Ustası Osman Çakmak; “Ben bu işin içine doğdum. Çanakkale’de pek ilgi görmedim. Ama takunyanın ne sağlıklı bir ürün olduğunu da bilmiyorlar” dedi.

Manisa’dan gelen 30 yıllık  Naht Ustası Selami Erfidan, bir tel ile ağaçlara işleme yapıyor. Erfidan; “Vatandaşların sanırım haberleri  yok. Biz bir çok ili geziyoruz. Buradan da başka bir sergiye gideceğiz. Bence Çanakkale halkı yeterince bilgilenseydi  bize yoğun ilgi gösterirlerdi” dedi. Dilek Akşen

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech