Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ehliyetini Yeniletmeyenler Dikkat!

Ehliyetini Yeniletmeyenler Dikkat! Uzmanlar,

Ehliyetini Yeniletmeyenler Dikkat!

Uzmanlar, sürücü belgesinin yenilenmesi için istenen sağlık raporunun son günlere bırakılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Ayrıca yenileme öncesi “surucurandevu.egm.gov.tr” sitesi üzerinden randevu almak gerekiyor. Öğrenilen bilgiye göre Çanakkale’de şu an en yakın randevu 3 ay sonraya veriliyor.  Peki ehliyetini yenileyecekler sırasıyla hangi  işlemleri yapmalı?

Karayolları trafik yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut ehliyetler 1 Ocak 2016 itibariyle değiştirilmeye başlandı. Uzmanlar, mevcut sürücü belgelerinin 5 yıl içinde uluslararası standartlara sahip yeni ehliyetlerle değiştirileceğini ve her geçen sürenin vatandaşın aleyhine olduğunu belirtiyor. Sağlık Bakanlığı aile hekimlerinden alınacak sağlık raporunun yeterli olduğunu açıklasa da  uzmanlar göz, kalp-damar ve uyku sıkıntısı olanların tam teşekküllü hastaneden sağlık raporu alması gerektiğini söylüyor.

BAŞVURU YAPARKEN NELER İSTENİYOR?

Ehliyet yenilemesi için öncelikle emniyetten randevu almak gerekiyor. Daha sonra ise sağlık raporu alınmalı. İki adet biyometrik fotoğraf, eski sürücü belgesi ve kimlik kartı ve bankalar aracılığı ile sürücü belgesi kart bedeli 15 liranın yatırılması işlemler için yeterli oluyor. Ayrıca değiştirme için son tarih 31.12.2020. Sabih Can Durmuş – Nermin G. Yıldız

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech