Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünyanın En Küçük Kuran-I Kerimi Çanakkale’de

Dünyanın En Küçük Kuran-I

Dünyanın En Küçük Kuran-I Kerimi Çanakkale’de

Dünyanın el yazması en küçük Kuran-ı Kerim’ini yazan ve el sanatları üzerinde 35 yıldır çalışan Hattı Gurabi Ustası Necati Korkmaz, Halk Bahçesinde stant açtı.

Türkiye’nin değişik illerinden gelen ve Kültür Bakanlığı’ndan onaylı devlet sanatçılarının açtığı el sanatları sergisi Halk Bahçesi’nde Çanakkalelilerle buluştu. Açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in gerçekleştirdiği sergide ustalar el emekleri ile ürettikleri ürünlerini sergiledi. Dünyanın el yazması en küçük Kuran-ı Kerim’ini yazan ve el sanatları üzerinde 35 yıldır çalışan Hattı Gurabi Ustası Necati Korkmaz da  Halk Bahçesinde stant açtı. Korkmaz aynı zamanda incir çekirdeğinden yaptığı ve her bir çekirdekte Allah’ın doksandokuz isminin yazdığı tesbih ile beş haftalık çalışma sonucunda tilki bıyığının ucu ile saç teline yazdığı besmeleyi de halkın beğenisine sundu.

Oldukça zorlu bir süreç sonunda 0,98 santimetreye 1,3 santimetrelik ebatta Kur’an-ı Kerim’i en ince ayrıntısına kadar yazmayı başardığını, eserin yalnızca büyüteçle okunabildiğini anlatan Korkmaz; “Bir ilki gerçekleştirerek, dünyanın en küçük el yazması Kur’an-ı Kerim’ini yazdım. Dünyada bundan daha küçüğü yok. Yaklaşık 1,5 yıl sonunda yaptığım bu eser, çok ince işçilikli bir çalışma oldu. En ince ayrıntısına kadar yazdım. Sayfaların etrafında tezhipleri var. Altın varaklarla ayetlerin arasını yaldızladım. Yani; büyük boy bir Kur’an-ı Kerim’de neler varsa hepsini tek tek uyguladım. Eserimi ‘aharlı’ denilen kağıda tilki bıyığının tek bir kılıyla yazdım. Kullandığım bu fırçayı kendim geliştirdim. Ayrıca el yapımı ‘is mürekkebi’ kullandım” dedi. Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech