Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fevzipaşa Sevindirdi BoraJet Üzdü

Fevzipaşa Sevindirdi BoraJet Üzdü

Fevzipaşa Sevindirdi BoraJet Üzdü

Fevzipaşa Konakları ve kentsel dönüşümü ile İstanbul Çanakkale uçak seferlerinde yaşanan sorun, Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısına taşındı.

Başkan Gökhan mecliste yaptığı konuşmada Fevzipaşa Mahallesi için; “Bizim dışımızda kimse bu mahalleyle ilgili somut bir adım atmadı” derken, uçak seferleri ile ilgili yaşanan sorun için ise; “Bora Jet geliyor ama seçimden sonra bu Allah’a ısmarladık jet olur” demiştim diye konuştu.

Fevzipaşa Mahallesi kentsel dönüşümü ve Bora Jet’in yaşadığı sorunun ardından İstanbul-Çanakkale uçak seferleri Mayıs ayı Belediye Meclis Gündemine taşındı. Fevzipaşa Konakları ve Fevzipaşa Mahallesi’nde yapılması planlanan değişiklikler ile ilgili konuşan Başkan Gökhan; “Çok güzel o mahalleye uygun renklerle yenilenmeler yapılıyor. Ben her zaman söylemiştim ama maalesef hep biz söyledik ile kalıyoruz. Bizim dışımızda kimse bu mahalleyle ilgili somut bir adım atmadı. Seçimler dendi, şöyle dendi. Ama hep söylendi. Burası koruma alanı içerisinde yer alan bir bölge. Kurumlarla çok mücadele ettik. Müteahhitleri cesaretlendiriyoruz. Kuyu sokak ile ilgili o mahalleyi yenileme içerisindeyiz. Tabi mevcut değerleri hiç bozmadan. TOKİ projesi vardı; 100 lira taksitle ev yapacak mahalle sakinlerine verilecekti. Plan tadilatları yaptık filan… Bir baktık projeler 3+1 evlere dönmüş, yapmayın etmeyin dedik ama sonuç olarak halen bir çivi bile çakılmış değil. Burada yaşayan hemşerilerimizin ikametgâh sorunları bir şekilde çözebilsek bölgeyi hızla geliştirebileceğiz” diye konuştu.

“ALLAH’A ISMARLADIK JET OLUR DEMİŞTİM”

Konuşmasında Borajet seferleri hakkında yaşanan gelişmeyi de ele alan Başkan Gökhan; “Maalesef kötü bir gelişme yaşandı Çanakkale-İstanbul uçak seferleri ile ilgili olarak. Bora jet el değiştirdi, haftada 3 güne inen uçuşlar sonunda ortadan kalktı. Yerel mi yoksa genel seçimler öncesinde mi bu konu gündeme gelmişti. O kadar çok seçim oldu ki tam hatırlayamıyorum ama bana bu konu ile ilgili olarak ‘Bora jet geliyor şöyle olacak böyle olacak’ deniyordu. Bende o zaman ‘Seçimden önce şimdi Bora Jet geliyor ama seçimden sonra bu Allah’a ısmarladık jet olur’ demiştim, gazeteler de manşet atmışlardı. Maalesef Çanakkale’mizin bu ulaşım sorunu var. İşin garibi uçak seferleri ile ilgili müşteri de var. İstanbul’dan müşteri var. Ne oluyor ne bitiyor anlamış değiliz. Devletimiz bunu neden yapamıyor, neden çözemiyorlar anlamış değiliz. Umuyorum en kısa sürede bu sorun çözülür ve vatandaşlarımız bu seferlerden yararlanabilir” dedi. 

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech