Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Polen Alerjisi Olanlar Dikkat

Polen Alerjisi Olanlar Dikkat

Polen Alerjisi Olanlar Dikkat

Bahar, rengarenk çiçekleri ve yemyeşil bir örtüye bürünen doğası ile büyüleyici bir mevsim. Ancak bahar aylarının gelmesiyle beraber polen alerjisi olanlar için durum biraz farklı. Çanakkale Devlet Hastanesi Acil Polikliniği’nden aldığımız bilgilere göre Çanakkale’de her gün ortalama 3 kişi, polen alerjisi nedeniyle acil polikliniğine başvuruyor.

Atopi dediğimiz alerjik yatkınlığı olan insanlarda havadaki polenler soluma yoluyla öncelikle buruna yerleşir ve mevsimsel yakınmalar başlar diyen Acil Doktoru; “Vücut bu madde ile karşılaştığı zaman biyokimyasal bir silah üreterek alerjik belirtilerin ve hastalıkların oluşmasına sebep olur. Kişinin şikayetleri havada bulunan polen miktarına bağlı olarak artma veya azalma gösterir.” dedi.

POLEN ALERJİSİNDEN NASIL KORUNULUR?

Hastaları polenlerin en fazla uçuştuğu sabahları saat 05:00 ile 10:00 arası açık havaya çıkmamaları ve çıkmaları gerekiyorsa da ağız ve burun kapatan maskelerle dışarı çıkmaları konusunda uyaran Acil Doktoru; “Polen zamanı açık havada spor yapmayın. Saçlar toz tutar. Bu nedenle her gün saçlarınızı yıkayıp duş alın. Böylece Polen tozlarından arınırsınız. Arabada giderken camlarınızı açmayın. Polen zamanı evinizin kapı ve pencerelerini kapalı tutun. Dışarı çıkarken gözlük ve şapka kullanın. Gözlüklerinizi her gün yıkayın. Günlük kıyafetlerinizi yatak odanızda çıkarmayın. Alerjiye karşı doktora başvurun.” diyerek uyardı.

Sabih Can Durmuş – Aslı Yıldız

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech