Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konut Fiyatları Uçacak

Konut Fiyatları Uçacak Türkiye

Konut Fiyatları Uçacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), 2017 yılı Şubat ayı konut fiyat endeksini açıkladı. Bu endekse göre il genelindeki konut fiyatları artışını, Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural’a sorduk.

Vural, bu günleri tüketiciler için fırsat günü olarak değerlendirirken, “Konut fiyatları gerçek maliyetlere ulaşmadan ekonomik fiyatlar ile alımlar geciktirilmemeli… Konut kredisi faizleri de çok yakın dönemde artış eğilimine girecek.” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB)’nın açıkladığı konut fiyat endeksi Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,29 artışla 231,05 seviyesine çıktığı açıklandı. Çanakkale’deki konut fiyatları artışını ise Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural, gazetemize değerlendirdi. Vural, yüzde 15-20 zam ile devam eden konut fiyatlarının maliyete ve faizlere bağlı olarak artacağını söyledi.

Türkiye genelinde konut fiyatları geçen yıla göre artış gösterirken bu artışın Çanakkale’ye yansımasını değerlendiren Vural, gazetemize yaptığı açıklamada; “Konut fiyatlarındaki artış doğal değil, şu anda müteahhitlerin sübvansiyonu altında… 3 gün sonra ekonomi biraz düzeldikçe konut fiyatlarındaki artış, maliyete bağlı olarak daha da çıkacaktır. Bu bağlamda bu günleri tüketiciler için fırsat günü olarak değerlendirmek lazım” dedi.

Vural Çanakkale’de konut fiyatlarındaki artışı ve bu artışın Çanakkaleli tüketicilere yansımasını şu şekilde aktardı;

“Son dönemde ülkemizde yaşanan ekonomik türbülans sonucu döviz fiyatlarındaki ciddi artışlar doğal olarak inşaat sektöründe maliyet yönünde etkiledi. 6 ay öncesinde 1.300 TL olan demir fiyatları bugün 2 Bin TL seviyesinde… Keza tüm girdiler benzer oranlarda yüzde 50 ila 70 aralığında arttı. Bu kadar ciddi maliyet artışına karşın, inşaat sektörü karından fedakârlık yaparak yüzde 15 ila 20 zamlar ile hizmetini sürdürmekte.”

“ALIŞI GECİKTİRMEMEKTE TÜKETİCİNİN MENFAATİ VAR”

“Bu konut fiyatlarındaki artış doğal değil, şu anda müteahhitlerin sübvansiyonu altında… 3 gün sonra ekonomi biraz düzeldikçe konut fiyatlarındaki artış maliyete bağlı olarak daha da çıkacaktır. Bu bağlamda bu günleri tüketiciler için fırsat günü olarak değerlendirmek lazım. Bu fırsattan istifade ederek, konut fiyatları gerçek maliyetlere ulaşmadan ekonomik fiyatlar ile alımlarını geciktirmesinler.  Keza dünyadaki konjonktürde de biliyorsunuz faizler artıyor. Bizde de konut kredisi faizleri çok yakın dönemde artış eğilimine giriyor. Alımı geciktirmemekte tüketicinin sonsuz menfaati vardır.”

“ÇANAKKALE’DE TALEP ARZ İLE KESİŞMEKTE”

“Bu durum satışları nasıl etkiler diye sorarsanız Çanakkale’de satışlar fena değil. Çanakkale’nin biliyorsunuz köprü hikâyesi var. Çanakkale’de çok büyük üretim ve proje alanları olmadığı için Çanakkale’deki talep arz ile kesişmektedir.”   Eren Aşnaz

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech