Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Çanakkale’de Coşkulu 1 Mayıs

Çanakkale’de Coşkulu 1 Mayıs

Yüzlerce emekçinin katılımı ile gerçekleşen 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı coşkuyla kutlandı. Salı Pazarı durağında yürüyüşle başlayan 1 Mayıs kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingle son buldu. 

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nın kutlamaya gelen emekçiler, eski Salı Pazarı’nın bulunduğu alanda toplandı. Bir araya gelen sendikalar, sivil toplum kuruluşları (STK)’lar,  partiler, dernekler ve öğrenci grupları burada yürüyüş korteji oluşturdu. Toplanma alanında davul zurna ile halay çeken emekçiler renkli görüntülere sahne oldu.

HAYIR VE KIDEM TAZMİNATI SLOGANLARI GÖZE ÇARPTI

Saat 13.00’da toplanan emekçiler, sloganlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında atılan ‘Hayır’ sloganları dikkat çekti. İşçi Sendikaları pankartlarında taşeronlaştırmaya karşıtı söylemler ile kıdem tazminatı hakları göze çarptı. Salı Pazarı’ndan başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

“VALİ TAVLI’YA ÇAĞRI”

Yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı’na gelen emekçiler geniş güvenlik önlemleri altından üst aramasının ardından alana girdi. Alanda ilk olarak Devrim Şehitleri için saygı duruşu gerçekleştirildi.  Saygı duruşunun ardından 1 Mayıs Tertip Komitesi adına Ses Şube Başkanı Yakup Taş tarafından açıklama yapıldı. Doktor Taş; “127’incisi kutlanan 1 Mayıs Bayramımız kutlu olsun. Bu Bayramın Bayram olarak kutlanması emeğin iktidarının sağlanması ile mümkün olduğunu biliyoruz.  Tek adam rejimi ile tek parti diktatörlüğü ile OHAL ve KHK’lar ile işçi ve emekçilerin yaşamları zapturapt altına alınmak istenmektedir. OHAL sebebi ile Çanakkale’de birçok arkadaşımız sosyal medya paylaşımlarından dolayı cezaevlerine konuldu. Vali Tavlı’ya çağrımızdır. Bu hukuksuzluklara son verilsin istiyoruz” diye konuştu.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı konuşmanın ardından Grup Dina’nın konseri ile son buldu.

Eren Aşnaz

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech