Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Araçlarda Susuz Yıkama Devri

Araçlarda Susuz Yıkama Devri

Araçlarda Susuz Yıkama Devri

Çanakkale’de araç temizliğinde susuz yıkama dönemi başladı. Su tüketilmeden yıkanan araçların kirlenme süresi de uzuyor.

Son yıllarda büyük bir tehdit haline gelen küresel ısınma ve artan dünya nüfusunun artışı ile giderek tükenen su kaynakları farklı sektörlerde yeni arayışlar içine girmemizi sağladı. Bu arayışların neticesinde su tüketiminin fazla oranda yapıldığı araç temizliği konusunda nanoteknolojik bir çözüm üretildi. Artık araç temizliklerinde susuz yıkama dönemi başladı. Henüz yeni yeni başlayan bu sistemde yıkanan araçlar için bir damla dahi su tüketilmiyor. Özel ilaçlarla ve mikro fiber bezler yardımıyla araç yıkaması gerçekleştiriliyor.

YÜZDE 100 BİTKİSEL VE NANOTEKNOLOJİK YIKAMA

Çanakkale bölgesinde şu an için bu sistemi kullanan tek işletme olan Globowax işletmesi sahibi Ersin Sargın, susuz yıkama ile ilgili gazetemize bilgi verdi. Sargın susuz yıkama sisteminin detaylarını şu şekilde paylaştı; “Yüzde 100 bitkisel nanoteknolojik, Karnauba ağacının öz suyunu içeren ilaç kullanıyoruz. Bu ilaç silme işleminde bez ile kaporta arasında bir tampon oluşturuyor. Toz ve pislikleri kendi içine hapsederek aracın çizilmesi de önlenmiş oluyor. Daha sonra yaptığımız kurulama işleminde Karnauba özü, araç üzerinde kuruyarak bir tabaka oluşturur ve bu da aracın boyasını korur. Bu sistemle yıkama yapıldığında aracın kirlenme süresinde uzama olur. Yaklaşık 30 çeşit ilaç kullanıyoruz. Bu hizmeti 7 aydır veriyoruz. Çanakkale bölgesinde bu hizmeti veren tek işletmeyiz. Basit bir iç dış yıkamada müşteri 30 TL ücret ödüyor. Ancak detaylı yıkamalarda ücret değişiyor. Bir aracı ortalama 45 dakikada yıkıyoruz.”

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech