Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlığa Aşılanın

Sağlığa Aşılanın Halk Sağlığı

Sağlığa Aşılanın

Halk Sağlığı Müdürlüğü, Dünya Aşı Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanına konulan bir mobil araç ile bilgilendirme yapmaya başladı.

Her yıl nisan ayının son haftasında düzenlenen Dünya Aşı Haftası etkinlikleri bu yıl 24-30 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. 2017 Dünya Aşı Haftasının ana teması Dünya Sağlık Örgütü tarafından, yaşam boyunca aşılanmanın kritik öneminin ve farkındalığının sağlanması olarak belirlendi.

Halk Sağlığı Aşı Birimi tarafından Cumhuriyet Meydanı’na konulan mobil araçta halkı bilgilendiren Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Aşı Birimi Personeli Rakibe Demircan; “24- 30 Nisan Aşı Haftasında eksik aşıları olan çocuklarımızı tespit etmek ve hiç aşısız çocukları aşılamak adına yapılan  bir çalışma. Burada amacımız çocukları hastalıklardan sakatlıktan korumaktır.  Ayrıca sağlık personelinin toplumdaki  yetişkinlerin farkındalığını artırmak,  onların da aşılanmalarını sağlamaktır.  Yetişkinlerde de aşılanmayı gerektirecek bir takım hastalıklar görülebilir.  Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlar risk grubundadır. Ailelerinde hepatit b taşıyıcısı olanların da aşılanmaları için aile hekimlerine yönlendiriyoruz. Son günlerde Suriye’den gelen halkla beraber bir nüfus  hareketi yaşanıyor.  Toplum sağlığı merkezlerimiz aracılığıyla bir tarama yaparak, Suriyelilerin çocukları aşılı mı değil mi bunu kontrol edip, aşıları gerçekleştiriyoruz. Risk oluşturacak bir faktör var mı bunu tespit edip kayıtlarını yapıyoruz” dedi. Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech