Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kumkale de TUTA tuzaklarıyla tanıştı

Kumkale de TUTA tuzaklarıyla

Kumkale de TUTA tuzaklarıyla tanıştı

“Domates Güvesi(TUTA)” mücadelesi projesi kapsamında “TUTA” tuzakları, Çanakkale’nin Kumkale Köyü’nde düzenlenen toplantı sonrasında araziye bırakıldı.

 Çanakkale Ziraat Odası Başkanlığı, Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve ÇOMÜ Ziraat Fakültesince ortaklaşa düzenlenen “Domates Güvesi(TUTA)” mücadelesi projesi kapsamında “TUTA” tuzakları Çanakkale’nin Kumkale Köyü’nde düzenlenen toplantı sonrasında araziye bırakıldı.

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Yasemin Kaya, Kumkale Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hasan Kasçı, Gökçalı Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Yasemin Boşver, Mahmudiye Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hafize Dal, İntepe Tarım Kredi Kooperatifi Ziraat Mühendisi Fatmanur Uslu, Kumkale Köy Muhtarı Fikret Kanlı, Çanakkale Ziraat Odası Ziraat Yüksek Mühendisi Özge Kara, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube Müdürü Başak Egesel, personelleri ve üreticiler katıldı.

Arazide tuzakların kurulumu ve yerleştirmesi uzmanlar tarafından gösterildi. Domates dikiminin başlayacağı bu günlerde popülâsyonun artmasını engellemek için NATO yolu olarak bilinen yola 400 adet tuzaklar kurularak bırakıldı. Çanakkale Ziraat Odası ve Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri tarafından 6 km boyunca 25 metre aralıklarla bırakılan tuzaklar üreticilerin beğenisini kazandı. Belirli periyotlarla kontrol edilecek olan tuzaklar, diğer domates üreticisi olan köylerde de dikim alanlarına bırakılacak. Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech