Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ticaret sitesi için kararlıyız”

“Ticaret sitesi için kararlıyız”

“Ticaret sitesi için kararlıyız”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Nisan ayı Meclis Toplantısı ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay başkanlığında gerçekleştirildi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada “Ticaret Sitesi için kararlıyız. Bu şehre bu eseri kazandıracağız” dedi.

Her ayın son Çarşamba günü yapılan ÇTSO Meclis toplantısı, dün saat 17.00’da ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıda öne çıkan konu ÇTSO tarafından girişimlerine başlanan ve bu alanda çalışmalara devam edilen Ticaret sitesi oldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Osman Okyay şunları söyledi: “Geçtiğimiz Pazar günü ülke için çok önemli bir referandumu geride bıraktık. Oy kullanan vatandaşların yüzde 51,48’i başkanlık sistemine geçiş için Evet oyu verdi. Bundan sonra siyasi tartışmaları bir kenara bırakıp bir an önce ekonomi alanında reform hareketlerine başlamamız lazım. Bu yıl Anzak törenlerine katılımın az sayıda gerçekleşmesi bizi üzdü. 2018 Troia Yılı’nı iyi değerlendirip turizm alanında kazanımlarımızı arttırmalıyız. Çanakkale stratejik konumu gereği göçmenlerin geçiş noktası üzerinde. Bu hafta yine 16 göçmen irtica ettikleri sırada bir gemi kazası ile hayatlarını kaybetti. Çanakkale’nin bu konu yüzünden uluslararası arenada isminin anılması bizi üzüyor. Borajet ülkedeki tüm operasyonlarını bir süre durdurma kararı aldı. Haftanın üç günü İstanbul’a seferleri olan Borajet’in bu seferleri durdurma kararı bizde üzüntü yarattı. Çanakkale’deki hava ulaşımında bu açığın THY tarafından kapatılması elzemdir. Bu hafta yapılan Kent Konseyi seçimlerini Engin Kandemir kazandı. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz. 18 Mart günü temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü bu şehrin ufkunu genişletmiştir. Çanakkale’ye yatırım yapanlar geleceğin kazananları olacak.”

Meclis Başkanı Osman Okyay’ın konuşmasının ardından Yönetim Kurulu adına Murat Aydoğdu bir konuşma yaptı. Bir önceki Toplantı tutanağı onaylandıktan sonra Hesap İnceleme Komisyonu’nun Mart ayı mizanı ile ilgili rapor okunarak onaylandı. Azami fiyat tarifesinin görüşülmesinden sonra ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu, yaptığı konuşmasında: “Ticaret sitesi konusunda girişimlerimiz 2 yıl önce başladı. Işıklar Köyünde 580 dönümlük bir arazi tespit ettik. Bu alanın meradan çıkması için küçük sanayi kurulması gerekiyordu. Depolama, Küçük sanayi üretimi ve otopark sorununun çözümü için elzem olduğunu düşünüyoruz. Bunun için bir kooperatif kurduk. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın, Çanakkale Eski Valisi Ahmet Çınar’ın, AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın desteğini aldık. Destek alıyoruz ama hedefe ulaşamıyoruz. Biz bu alana talip olduğumuzda Milli Emlak’ın bu araziden haberi yoktu. Aradan biraz zaman geçtikten sonra Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın söz konusu arazinin Organize Sanayi alanına dâhil olmasını istediğini gördük. Şu anda Küçük Sanayi ve bizim bir talebimiz var. Onlar talep ediyor biz de talep ediyoruz. Aramızda da hiçbir sorun yok. Biz bunu yapmaya kararlıyız” dedi.

Semizoğlu’nun konuşması sonrası Armağan Aydeğer, ‘Çanakkale Bisiklet Turu’ sonuç raporunu sundu. Aydeğer’in sunumunun ardından gündeme gelebilecek diğer konular görüşülerek toplantı sona erdi.

Engin Ören

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech