Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇATILARIMIZ BOŞ KALMASIN…

ÇATILARIMIZ BOŞ KALMASIN… -Yenilenebilir

ÇATILARIMIZ BOŞ KALMASIN…

-Yenilenebilir öz kaynağımız Güneşten kendi elektriğimizi kendimiz üretebilir, hem elektrik faturalarımızı sıfırlayabilir hem de fazlasını satış yapabiliriz. Güneş elektriği, çağın gerektirdiklerine uygun modern enerji üretim biçimi olup, yenilenebilir, ekonomik, çevre dostu,  temiz ve sonsuz bir kaynaktır.

-Bugün yeni yapılan pek çok binanın çatıları, güneş enerjisinden elektrik üretebilecek şekilde tasarlanmaktadır. Ayrıca mevcut yapıların da çatıları, elektrik üretimi için uygun olabilir veya uygun hale getirilebilir.

-Özellikle oteller, dinlenme tesisleri, sosyal tesisler, sera, çiftlik, açık ve kapalı otoparklar, kapalı pazar yerleri, spor salonları, kapalı yüzme havuzları, stadyum, alış veriş merkezleri, okul, hastane, soğuk hava deposu, atölye, sanayi tesisleri, fabrika gibi endüstri yapıları ile gündüz saatlerinde elektrik tüketimi olan işletmeler ve kurumlar çatı-üstü sistemler kurmak için hazır uygun yerlerdir.

-Çatılarda güneş enerjisinden elektrik üretmek için gün ışığı görmesi yeterlidir. Hemen hemen her çatı bu proje için uygundur.

– Elektrik abonesi olan her gerçek veya tüzel kişi, lisanssız elektrik üretim tesisi kurabilir. Bu kişilerin kendi uhdelerinde en az bir tüketim tesisi, yani aboneliği bulunması gerekir. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim tesisleri en fazla 1MW  gücünde kurulabilir ve sisteme en fazla 1 MW olarak bağlanabilir.

– Birey, kamu, kurum, kuruluş, işletme, özel sektör vb. güneş enerjisinden kendi elektriğini kendi üretebilir, hatta elde edilen fazla elektriği şebekeye aktararak kâr elde edebilir.  Sistem ekolojik açıdan pozitif olmasının yanı sıra ekstra bir gelir kaynağı adayıdır.

– Güneş elektriği üretilirken ve elektrik şebekeye aktarılırken emisyona sebep olmaz, bu yüzden çevre için olağanüstü bir yatırımdır. İlk yatırım, bakım ve onarım giderleri göz ardı edilebilecek durumdadır. Genellikle 20-25 yıl gibi uzun süreli işletme performansına sahip yatırımlardır.

– Güneşten Elektrik Üretimi dünya çapında kabul görmüş ve pozitif imaja sahip bir enerji üretim tekniğidir. Ülkemiz bu alanda doğal ve şanslı bir iklim kuşağına sahiptir. Pek çok belediyemiz, kurum binalarının ve kapalı pazar yerinin çatısında elektrik üretimine başlamıştır. Şartların uygunluğu göz önüne alındığında, yakın zamanda çatılarımızda çok fazla sayıda Güneş Elektriği Üretim Sistemi görmek mümkün olacaktır…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech