Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arap Ülkelerine İhracat Domates Fiyatını Uçurdu

Arap Ülkelerine İhracat Domates

Arap Ülkelerine İhracat Domates Fiyatını Uçurdu         

Düşüşe geçmesi gereken domates fiyatları, yükselmeye devam ediyor. Domates fiyatlarının yükselmesi ile ilgili Pazarcılar Derneği Mesut Burgin, Arap ülkelerine çok fazla ihracat yapılması ve yeterli ürünün çıkmamasının neden olduğu açıklamasını yaptı.

Düşmesi gereken domates fiyatlarının yükselmesi ile ilgili esnaf, nedeni tam olarak anlayamadıklarını söyledi. Dernek Başkanı Burgin ise fiyat artışına yeterli ürün çıkmaması ve Arap ülkelerine çok fazla ihracat yapılmasının sebep olduğunu belirtti. Burgin, aynı zamanda hafta başı domateste patlama yaşanacağını ve fiyatların düşeceğinin altını çizdi.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız esnaf ve dernek Başkanı Burgin şunları söyledi;

Rıza Özdemir (esnaf); “Domatesin şu anda düşmesi lazım ancak yükseliyor. Neden yükseldiğini biz de bilmiyoruz. Almaya gidiyoruz bir de bakıyoruz yükselmiş. Mart aylarında olan don ve ihracattan kaynaklı olabilir deniliyor. 15 güne kadar düşer diye ümit ediyoruz.”

Ahmet Önder (esnaf); “İhracattan dolayı düşmeyecek deniliyor. 15 gün daha sürer deniliyor. Ramazana kadar böyle giderse zaten hiç düşmez. Benim kendi düşüncem bu şekilde. İhracattan dolayı fiyat şu anda bu şekilde devam edecek deniliyor.”

Mesut Burgin (Pazarcılar Derneği Başkanı); “Domates şu anda geri gelmeye başladı. Fiyatların düşmesi bir hafta on günü bulabilir. Araplara çok ihracat oldu. Yeterli ürün çıkmadığı içinde fiyatlar yükseldi. Türkiye’nin her tarafın birden patlıyor. Adana, Mersin, Antalya, Kumluca, Fethiye hepsi aynı anda patlayacak. Ondan sonra ise en domates 3 liraya düşecek. Önümüzdeki hafta başı en güzel domates, dediğim gibi olur. Diğer domatesler de 1,5-2 lira olur.”

Eren Aşnaz

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech