Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Berkin 23 Nisan’da Uçtu

Berkin 23 Nisan’da Uçtu

Berkin 23 Nisan’da Uçtu

4.Berkin Elvan Uçurtma Şenliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Çanakkale Nazım Hikmet Kültür Merkezi girişimi tarafından Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirildi.

Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan için düzenlenen uçurtma Şenliği’nin 4’cüsü gerçekleştirildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Çanakkale Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Girişimi’nin düzenlediği 4. Berkin Elvan Uçurtma Şenliği Özgürlük Parkı’nda gerçekleşti. Etkinlikte uçurtma şenliğinin yanı sıra evrim ve bilim, tiyatral masal, resim atölyeleri ve çocuk korosunun performansı da yer aldı.

Çanakkale NHKM Girişimi adına konuşan yazar Reyhan Yıldırım, şunları söyledi: “Haziran Direnişi’nin hazin kaybı Berkin yaşasaydı, bugünlerde, heyecanla üniversiteye girmeye hazırlanan telaşlı bir delikanlı olacaktı. Hatta son referandumda oy bile kullanacaktı. Fakat işte, büyümez ölü çocuklar. O, gür karakaşları, geniş gülümsemesi, elinde ekmeği ve bir türlü yükselemeyen uçurtmasıyla belleklerimize çakılı kaldı. ‘Onlar’, Berkin dâhil pek çok başka çocuğa da sebep oldular, olmaya devam etmekteler. Ülkenin her yerinde kurşuna, çatışmaya, canlı bombaya, tecavüz ve benzeri her tür şiddete maruz kalan çocuklar var. İki milyon kadarı, çocukları “ucuz iş gücü” olarak gören patronların tezgâhlarında, yüzde 80’ini kayıt dışı olmak üzere, çalıştırılıyorlar. Hemen hepsi her çeşit yokluk ve yoksunlukla mücadele etmek zorunda.”

Etkinlik, müzik dinletisi ve tiyatro gösterilerinin ardından son buldu.

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech