Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhuriyet Meydanı’nda Meydan Okudular

Cumhuriyet Meydanı’nda Meydan Okudular

Cumhuriyet Meydanı’nda Meydan Okudular

CHP Çanakkale İl Başkanlığı Cumhuriyet Meydanında Kitlesel Basın Açıklaması gerçekleştirdi. Programda referandum seçim sonuçlarında hukuksuzluk yapıldığı dile getirilirken, mücadelenin devam edeceğine vurgu yapıldı.

Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın dün saat 12.00’da CHP Çanakkale Örgütüyle buluştuğu programın ardından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder, CHP’li İlçe Belediye Başkanları ve Çanakkale’deki ‘Hayır’ taraftarı siyasi parti temsilcileri Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. CHP İl Başkanlığının ‘referandum sonuçları ile ilgili yapılan hukuksuz uygulamalara karşı tepki göstermek için toplandıklarını’ belirttiği programa, CHP il ve ilçe teşkilatlarından üyelerin de yoğun bir katılımı oldu.

Dün saat 14.00’da gerçekleştirilen programda konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan şunları kaydetti; “Çanakkale’de yüzde 60 oranında ‘Hayır’ çıktı. Devlet gücü, para gücü, tehdit, şantaj olmadan hep birlikte mücadele ettik ve kazandık. ‘Hayır’ kazanmıştır. Maç sonucu ile bunu anlatmak millete ihanet etmektir. YSK denilen, içinde nelerin barındığını bilmediğimiz bir kurum maalesef kararını taraflı olarak verdi. Maalesef referandumda sunulan değişiklik metni, tek adam rejimine ‘Evet’ denmesi çabasıydı. ‘Evet’ denmedi, denemez. 2019 yılında bu değişikliği yerle yeksan edeceğiz. İstedikleri kadar haksızlık, hukuksuzluk yapıp tehdit edebilirler. Birlikte hareket ettiğimiz için bizi parçalamaya çalışacaklar. Ama biz mücadeleye devam edeceğiz. Hani bunlar diyor ya kul hakkı, kul hakkı diye. Bu ülkenin kullarının hakkı Yandaş Seçim Kurulu yani YSK tarafından gasp edilmiştir. Çanakkale’nin insanı demokratik, laik, parlamenter sisteme sahip çıktı.”

Başkan Gökhan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder; “Hırsızlar değil namuslular anılır. İradesini savunanlar yücedir. Baş eğenler değil, baş kaldıranlar saygındır. Bu seçim mühürsüz ve hükümsüz bir seçimdir. Gayrı meşrudur ve geçersizdir. Halkın iradesinin sandıkta tacize uğramasıdır. Halkın oyuyla değil, YSK’nın yoluyla elde edilmiş bir sonuçtur. Ülkenin yarısını terörist ilan ettiler. Valilere, Kaymakamlara, İmamlara, Muhtarlara baskı yapıldı. Devletin bütün kaynakları’ Evet’ e çalıştı. Bunun adı milli iradeye darbe, bunun adı oy yolsuzluğudur. Boyun eğmeyeceğiz. Her türlü demokratik hakkımızı kullanacağız” dedi.

Antalya Milletvekili Deniz Baykal, davetli olduğu bir düğüne katılmak adına Çan ilçesine geçtiği için programa katılamadı. Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech