Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Anafartalar Destanı” ayakta alkışlandı

“Anafartalar Destanı” ayakta alkışlandı

“Anafartalar Destanı” ayakta alkışlandı

Turgut Reis Ortaokulu’ndan 35 öğrenci, okulun İngilizce Öğretmeni Özlem Akı Koordinatörlüğünde, KATRA Tiyatrosu Sahibi ve “Anafartalar Destanı” Tiyatro Oyununun Yazarı ve Yönetmeni ile birlikte Çanakkale Valiliği 23 Nisan Etkinlikleri Kapsamında “Anafartalar Destanı” adlı oyunu sergiledi.

Abdülkadir Katra, okulun İngilizce Öğretmeni Sayın Özlem Akı’nın ricası üzerine Turgut Reis Ortaokulu Öğrencilerine gönüllü olarak destek vermeyi kabul ederek, yaklaşık bir yıl boyunca öğrenciler ile birlikte çalıştı.

Turgut Reisli öğrenciler uzun bir süre boyunca profesyonel Katra Tiyatro Ekibi tarafından drama ve sahne eğitimi aldı. Tüm öğrenci velilerinin ve Okul Aile Birliğinin de gönülden desteklediği projede yer alan öğrenciler ise, sahneledikleri oyun ile gözyaşları eşliğinde ayakta alkışlandı.

“YILIN EN KALİTELİ EKİBİ” SEÇİLMİŞLERDİ

2010-2011 Eğitim Öğretim Yılında yine Abdülkadir Katra ve İngilizce Öğretmeni Özlem Akı Çanakkale Valiliği Programları çerçevesinde bir araya gelmişti. 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılında “1915 Şehitleri” adlı tiyatro oyununda da sahne çok beğenilmişti. O yıllarda Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplam Kalite Yönetimi Projeleri Kapsamında Proje Yarışmasına başvuran okul “Yılın En Kaliteli Ekibi” kategorisinde okulunu Çanakkale İl Birincisi olmuştu.

PROFESYONEL OYUNCULAR VE ÖĞRENCİLER AYNI SAHNEDE

Turgut Reis Ortaokulu 35 öğrencisi, Anafartalar Destanı Oyununu Katra Tiyatrosu’nun profesyonel oyuncuları ile birlikte aynı sahneyi paylaştı. Çanakkale Ruhunu hep birlikte çok daha kaliteli çok daha canlı sunma imkânı sağlamışlardır. Profesyonel oyunculara ve öğrencilere eşlik eden, canlı performanslarıyla profesyonel müzik ekibi ve saz heyeti de izleyenlerin büyük beğenisini aldı.

Dilek Akşen

 

PROJE KOORDİNATÖRÜ İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZLEM AKI

“Hayatını yeni nesillere ve onların eğitimine adamış bir öğretmenim. Uzun yıllar Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü’nde hem akademisyenlik, hem de idarecilik yaptım ve ÇOMÜ’nün Dış İlişkiler Birimi’ne de Üniversitenin Uluslararası İş Birliği Anlaşmalarında büyük emek verdim. Hem üniversitede hem de Milli Eğitim’de ulusal ve uluslararası birçok projeye imza atmaktan da gurur duyuyorum. Ancak belirtmeliyim ki hayatım boyunca yaptığım en anlamlı proje, Çanakkale Turgut Reis Ortaokulu için yaptığım “Anafartalar Destanı” ile ilgili tiyatro projemdir. Çocuklara ezberletilen ve bir süre sonra maalesef unutulan bilgilerin dışında, eğlenceli bir drama çalışması yöntemi ile doğal ve uzun bir süreçte Çanakkale Savaşını, savaş kahramanlarını, anaların ve bacıların neler yaşadıklarını ve en önemlisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün üstün başarılarını öğretmenin mutluluğu içindeyim. İleride onlar bizim yerimize geçecekler ve bu ülkeyi yöneten onlar olacak. Şayet, Çanakkale doğumlu bir evlat olarak bu topraklarda yaşananları bilmezler ve öğrenemezlerse, bu günü anlayamaz ve gelecek için de planlama yapamazlar. Ülkemdeki tüm evlatların, özellikle de Çanakkaleli evlatlarımızın Çanakkale Savaşlarını, nedenlerini, sonuçlarını kısacası kendi tarihlerini çok iyi bilmeleri gerekmektedir. Bu konuda bana ikinci kez gönüllü olarak destek veren ve hiçbir maddi beklenti beklemeden çocuklarıma yardım elini uzatan, Katra Tiyatrosu’nun Yazarı ve Yönetmeni Sayın Abdülkadir KATRA’ya ve değerli ekibine çok teşekkür ediyorum.

Her zaman, en değerli varlıklarım evlatlarım dediğim canım öğrencilerime, çok zor ve çok yorucu bu süreçte, beni ve KATRA çalışma ekibini hiç üzmeden, zamanında çalışmalara disiplinle katılan tüm sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getiren canım öğrencilerime gönülden teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.”

 

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech