Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent Konseyi’ne Yeni Başkan

Kent Konseyi’ne Yeni Başkan

Kent Konseyi’ne Yeni Başkan

Çanakkale Kent Konseyi seçimi, Cumartesi günü Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde geniş katılım ile yapılırken, seçimde zaman zaman gerginlik yaşandı. Toplam 441 temsilcinin oy kullanması beklenen seçimde, ilk turunda 407, ikinci turda 397, üçüncü ve turda ise başkanlık için 388 oy kullanıldı. Son turda 216 oy alan Engin Kandemir Kent Konseyi’nin yeni başkanı seçildi.

Uzun süredir gündemde olan Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu, Cumartesi günü Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yönetiminde başlayan Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından hazirunun açıklanmasıyla devam etti. Başkan Gökhan’ın konuşmasının ardından Kent Konseyi Başkanlığı için yarışan Engin Kandemir ve Saim Yavuz, farklı Divan Başkanlığı önerilerinde bulundu. Divan Başkanlığı için Engin Kandemir İsmet Akıncı’yı aday gösterirken Saim Yavuz’un Divan Başkanlığı için önerdiği isim ise Rıdvan Uz oldu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yaptırdığı oylama sonrası Divan Başkanlığı’na Engin Kandemir’in adayı İsmet Akıncı seçildi.

OY PUSULASI GERGİNLİK YARATTI

Divan’ın belirlenmesinin ardından yaşanan oy için kullanılacak pusula tartışması gerginlik yarattı. Engin Kandemir tarafından oylamanın kendilerinin getirdiği oy pusulası ile yapılması için Divan’a 60 kişilik dilekçe sunuldu. Saim Yavuz kanadı ise öneriye şiddetle karşı çıktı. Yavuz taraftarları Kent Konseyi tarafından herkesin kullanacağı oy pusulalarının kullanılması gerektiğini belirtti. Pusula tartışması yaşanan itiş kakışların ardından Kent Konseyi tarafından hazırlanan pusulalarda mutabık kılınarak son buldu.”

BAŞKANI SON TUR BELİRLEDİ

Yaşanan gerginliğin son bulmasının ardından oylamaya geçildi. Toplamda 441 seçmenin olduğu seçimin ilk turunda 407 oy kullanıldı. İlk turda 9 oy geçersiz sayılırken, Kandemir 215, Yavuz ise 183 oy aldı. Toplam sayının 3’te 2 çoğunluğunun sağlanamaması sebebi ile oylama ikinci tura kaldı. İkinci turda 397 kullanılan oyun 211’ini Engin Kandemir, 177’sini Saim Yavuz alırken hiçbir adayın salt çoğunluk olan 221 oyu bulamaması sebebiyle son tur oylamasına geçildi.

SANDIKTAN BÜLENT ERSOY ÇIKTI

Önceden hazırlanan ve mühürlenen Kent Konseyi pusulalarına adayların isimleri yazılarak oy kullanıldı. Aday isimleri yerine ilk turda Divan Başkanı İsmet Akıncı’nın, Eski Bakan ve Meclis Başkanı İsmet Sezgin’in, İsmet Kandemir ismi yazıldığı görüldü. İkinci turda ise sanatçı Bülent Ersoy’un isminin yazılı olduğu oy pusulası salondaki gerginliği kısa süreliğine azalttı.

Son turda  216 oyu alan Engin Kandemir, uzun süredir tartışmaların odağında olan Çanakkale Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu.

Eren Aşnaz – Eylem Gözeldere

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech