Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Acenteler Tavan Fiyattan Muzdarip

Acenteler Tavan Fiyattan Muzdarip

Acenteler Tavan Fiyattan Muzdarip

Zorunlu trafik sigortalarına getirilen tavan fiyat uygulaması, Çanakkaleli acentelere zor zamanlar yaşatıyor. Poliçelerin onayları için dört günden fazla bekleyen acenteler durumdan şikâyetçi…

Zorunlu trafik sigortalarında son yıllarda oluşan fahiş fiyatlara bir düzenleme getirmek ve araç sahiplerinin bu alandaki mağduriyetini gidermek adına uzun zamandır üzerinde çalışılan tavan fiyat uygulamasına 12 Nisan’da geçildi. Araç sahiplerine yüzde 20’ye varan bir avantaj sağlayan bu uygulama sigorta şirketleri tarafından olumlu karşılanmadı. Uygulamanın yürürlüğe girdiği 12 Nisan tarihinden bu yana poliçelerin onay işlemlerinde çok büyük sıkıntılar yaşayan acenteler durumdan şikâyetçi. Çanakkaleli acenteler bu uygulama aktif hale geldikten sonra bağlı oldukları sigorta şirketlerinin tutumundan dolayı müşteri kaybettiğini belirterek sıkıntılarını gazetemizle paylaştılar.

İbrahim Şişmanlar-Allianz Sigorta Acenteliği: Tavan fiyat uygulamasına geçildikten sonra sigorta şirketleri artık taksit yapmıyor. 12 Nisan tarihinden bu yana peşin fiyat uygulamasına geçildi. Sigorta şirketleri şu an geçmişinde hasar olan ve alt kademede risk grubunda yer alan araçları onaylamayabiliyor. Bu tavan fiyat uygulamasına geçildikten sonra sigorta şirketleri alt yapı çalışması yapmaya başladığı için ekranlarımız sağlıklı çalışmıyor. Bazı sigorta şirketlerinin ekranları şu an tamamen kapalı.

Levent Karakaş-Ergo Sigorta: 12 Nisan’dan beri zaten ekranlarımız durur vaziyette çalışıyor. Kesmek istediğimiz poliçelerin çoğu ya otorizasyonda, ya fotoğraf istiyor, ya da ruhsat sahibinin kendi kredi kartını istiyor. Sigorta şirketleri şu an için zorunlu trafik poliçesi kesmek isteğinde değil. Farklı bir sistem üzerinde çalışıldığı söyleniliyor. Ben 15 yıldır sigortacılık yapıyorum, ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Çoğu sigorta şirketlerinin ekranları çalışmıyor. Mayıs sonuna kadar çalışmayacağı gibi söylemler var.

Onur Çelik-Yiğit Güngör Sigorta: Bizim bu zorunlu trafik sigortalarında tavan fiyat uygulamasına geçildikten sonra en büyük sıkıntımız müşteri kaybı oldu. Sigorta şirketleri şu an trafik sigortası poliçesi kesmek istemiyor. Ben bir poliçe için dört gündür onay bekliyorum. Sigorta şirketleri tavan fiyat uygulamasına geçildikten sonra zararı karşılamak için özel konut poliçelerini ve ferdi kaza poliçelerini zorunlu trafik sigortasının içine dâhil edip fiyatı yine yükseltmenin peşinde.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech