Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

23 Nisan Kutlu Olsun!

23 Nisan Kutlu Olsun!

23 Nisan Kutlu Olsun!

 Çanakkaleli siyasiler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamanın onur ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Milli irade ruhunun özünü oluşturan “Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” bilinciyle,  ecdadımız birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkarak, 23 Nisan 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla kendi idaresini eline almıştır.

Milli tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920,  ülkemiz ve dünya çocuklarına Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak armağan edilmiştir.

15 Temmuz 2016’da da milletimizin özgür ve hür yaşama iradesini hedef alan hain darbe teşebbüsüne karşı Türkiye Büyük Millet Meclisinin milletimizle birlikte verdiği mücadele ile de milli irade ruhunun bitmediğini ve sonsuza dek devam edeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Çanakkale Valiliği olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı geleceğimiz olan yarınlarımızın teminatı çocuklarımız ve aileleriyle birlikte çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Bu mutlu gün vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Sevgili çocuklar, bu bayram Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu inancın göstergesidir. Gönlünüz rahat olsun, bu yolculukta bizler de yanınızda olacağız. Yıllardır verdiğimiz mücadeleye gururla devam edeceğiz.

Yıllar sonra, hepinizin, aynı sevda ve aynı inanç ile çocuklarınızla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyor olması temennimle, Barışın Kenti Çanakkale’de gönlünüzce bir gün geçirmeniz için Halk Bahçesinde yapılacak Çanakkale Belediyesi Tahta At Çocuk Şenliği’nde hep birlikte olmayı diliyorum. Son olarak da sizlere Ata’mızla sesleniyorum;

‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.'”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Anadolu, geçtiğimiz yüzyılın başında destansı bir Milli Mücadeleye tanık oldu. Çanakkale’den Hakkari’ye Adana’dan Trabzon’a kadar Anadolu’nun her köşesinde ayrı bir bağımsızlık destanı yazıldı. Memleketin dört bir tarafı işgal altındayken 97 yıl önce açılan Meclis, işgale karşı direnişin merkezi oldu. Bu direniş merkezi, milli iradenin sesi olarak bağımsızlığımızın sembolü oldu. Meclis, adeta istiklal ve istikbal mücadelesini bir arada verdi. İstiklal mücadelemiz, Cumhuriyet’le taçlanmış, Türkiye, tam bağımsız bir döneme adım atmıştır.  Milli tarihimizin en şanlı sayfalarından biri olan 23 Nisan, sonrasında ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiş, ilk çocuk bayramı olarak kutlanmıştır.

97 yıl önce işgalcilere karşı mücadele eden Millet Meclisi, bugün de milletten aldığı yetkiyle darbecilere, vesayetçilere, teröre karşı vazifesini kararlılıkla sürdürmektedir. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu vatan için canını feda eden tüm istiklal şehitlerimizi saygıyla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının ülkemize, bölgemize ve tüm dünya çocuklarına barış, huzur ve esenlik diliyorum.”

AK Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza meclisimizin kurulmasıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün tüm dünya çocukları tarafından coşkuyla kutlanmaktadır.Bu bayram Türkiye Cumhuriyetinin gelecek nesillere verdiği değerin, inancın ve güvenin bir göstergesidir.Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tüm kalbimle kutluyor, mutluluğunuzun,coşkunuzun ve umutlarınızın hep var olması temennilerimle, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech