Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Terzioğlu Yerleşkesi Camii yardım bekliyor

Terzioğlu Yerleşkesi Camii yardım

Terzioğlu Yerleşkesi Camii yardım bekliyor

2014 yılında temeli atılan ve yapımı hala devam eden Terzioğlu Yerleşkesi Cami inşaatının bitmesi için daha çok yardım gerekiyor. 

Yapımına 2013 yılında karar verilerek Diyanet İşleri Başkanlığına başvuru yapılan Terzioğlu Yerleşkesi Camii’nin kaba inşaatı bile daha bitmedi. 2013 yılında Terzioğlu Kampüsü Camii ve Müştemilatını Yaptırma Yaşatma Derneği tarafından yapılan ihaleyi kazanan firma ruhsat aşamasındaki gecikmelerden ve mali problemlerinden dolayı işe başlayamayınca en avantajlı teklifi veren ikinci firma olan Sinaner Grup yüklenici firma olarak işi devraldı. Terzioğlu Camisi kaba inşaatı, 2014 yılının Mart ayında başlamış, 2016 yılının Şubat ayında bitirilmesi planlanmıştı. Ancak yüklenici firmanın 12.953.403,76 TL tutarındaki ilk hak edişinde yaşanan ödeme sıkıntıları yüzünden cami inşaatının kaba inşaatı bile henüz bitirilemedi. Yaklaşık 13 Milyon TL’lik ilk hak ediş karşılığı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı geçen haftaki ödeneğini saymazsak şu ana kadar 7 Milyon 750 bin TL’lik ödeme yaptı. En son geçen hafta Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı 2 Milyon 500 bin TL’lik ödeme ile şu ana kadar yüklenici firmaya 10.251.712,95 TL ödeme yapılabildi.

“ÇANAKKALELİ’NİN YARDIMLARINA İHTİYACIMIZ VAR”

Çanakkale’deki görevine yeni atanan ve “Çanakkaleli hanımlar parmaklarındaki yüzükleri verseler bu cami biter” şeklindeki açıklamasıyla gündeme gelen Çanakkale Müftüsü Arif Gökçe, bu caminin bitirilmesi için Çanakkaleli vatandaşlardan yardım beklendiğini belirterek kentliye her fırsatta çağrı yapıyor. Diyanet İşleri Başkanlığının 2017 yılı Nisan ayı içerisinde yaptığı 2 Milyon 500 bin TL’lik ödenekten sonra yerel medyada çıkan ‘Diyanet İşleri Başkanlığı cami için ödeme yaptı. Çanakkaleli hanımların yüzüklerini bozdurmalarına gerek kalmadı’ şeklindeki haberin doğruyu yansıtmadığını belirten Gökçe, gazetemize konuştu. Çanakkale Müftüsü Arif Gökçe gazetemize yaptığı açıklamada; “Yüklenici firma kaba inşaat için 13 Milyon TL civarında bir hak ediş belirledi. Biz Diyanet İşleri Başkanlığının en son Nisan ayında yaptığı ödeme dâhil şu ana kadar firmaya 10 Milyon 250 bin TL ödeme yaptık. Yani ilk etap için hak ediş rakamı bile değil. Sadece kubbesi için 1 Milyon TL gerekiyor. O yüzden vatandaşın yerel medyada çıkan ‘Diyanet İşleri Başkanlığı para gönderdi. Cami inşaatı bitecek’ şeklindeki haberlere itibar etmemesini istiyorum. Caminin kaba inşaatı için belirlenen rakamı bile daha karşılayabilmiş değiliz. Bu caminin bitmesi için toplamda en az 30 Milyon TL’ye ihtiyaç var. Şu ana kadar ise sadece 10 Milyon TL ödeyebildik. Çanakkale için çok önemli olan bu eserin ve ibadet mabedinin bitmesi için Çanakkaleli vatandaşın yardımlarını bekliyoruz” dedi.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech