Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İklim Değişikliği Farkındalık Buluşması

İklim Değişikliği Farkındalık Buluşması

İklim Değişikliği Farkındalık Buluşması
Troya Çevre Derneği tarafından Ece Ayhan Evi’nde gerçekleştirilen  Kentler ve İklim Buluşmaları adlı etkinliğin ikincisi düzenlendi. Etkinliğin konuğu Avrupa İklim Vakfı’nın Türkiye faaliyetlerini yürüten aynı zamanda Yeryüzü Dernek üyesi Devin Bahçeci oldu.

Troya Genç  Çevre Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oral Kaya’nın yaptığı konuşmayla başlayan  Kentler ve İklim Buluşmaları Etkinliği, Devin Bahçeci’nin sunumuyla devam etti. İklim değişikliğinin etkilerinin olumsuz yönde olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Kaya; “İklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı mutlaka bir hamle yapmamız gerekiyor. Bu süreçte bizler de sizlerle olumsuzluklara karşı yol aramayı düşünüyoruz.” diyerek sözü Devin Bahçeci’ye bıraktı.

2003’ten iklim değişikliği konusunda çalışma yapan Bahçeci; “İklim değişikliğinin etkilerinin kentlilere aktarılması gerekiyor. Kent yaşamının bu değişikliğe uygun hale getirilmesi gerekiyor.  Bunun için de sera gazı kullanımı azaltılmalı.” diyerek sunumuna başladı. İstanbul’da görülen tropik siklon ve Antalya’daki iklimle bağlantılı İstanbul’da değişen sebze fiyatlarını örnek göstererek iklim değişikliğinin günlük hayata etkilerini anlattı. Bahçeci sunumunun devamında iklim değişikliğine uyumunu önemini şu sözlerle anlatarak uyarılarda bulundu: “Türkiye’de şu anda gıda fiyatı %60 oranında artmış durumda. Bu durumun temel nedenlerinden biri iklim değişikliği. İklim değişikliğinin kaynağı ise %96 oranında insan olarak belirlenmiştir. İklim değişikliğinin dolaylı olarak da olsa terörizme bile etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Suriye’den örnek vermek gerekirse kuraklığın ardından stoklanan buğdaylar kısa sürede tüketildi. Bu tüketim çiftçinin kente göçmesine yol açtı. Yoğun göç alan kentlerden en kalabalık olan yani en çok göç alanı birkaç yıl içinde ilk terör olayının görüldüğü yer oldu.”
Sunumun ardından katılımcıların sorularının yanıtlanması ve konunun Çanakkale özelinde tartışılmasıyla buluşma sona erdi.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech