Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gökhan YSK kararını değerlendirdi

Gökhan YSK kararını değerlendirdi

Gökhan YSK kararını değerlendirdi

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından referandumun iptaline karşı verdiği ‘ret’ kararı ile ilgili görüşlerini aktardı. YSK’dan böyle bir kararı beklediğini belirten Gökhan, YSK için; “Başlangıçta hata yapmıştı. Bu hatadan dönmesi zor görünüyordu” diye konuştu. Gökhan, seçimler için ise “Gerçekten şaibe var” dedi.

YSK’nın, referandum iptal kararına ret kararı ile ilgili konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, başlangıçta hata yapıldığını ve bu hatadan dönülmesinin zor olduğunu belirtti. Referandum için şaibe olduğunu ifade eden Gökhan, 19 büyük şehirde hayır oyu çıkmasını ise eğitim ve kültür seviyesinin artması ile alakalı olduğunu açıkladı. Gökhan, YSK’nın ret kararı için şunları söyledi;

“YSK’nın bu şekilde bir karar alacağını tahmin ediyordum. YSK artık her türlü hukuksuzluğu yapmak durumunda Geri adım atmasını beklemiyordum. Başlangıçta hata yapmıştı. Bu hatadan dönmesi zor görünüyordu. Tabiatıyla maalesef bekli bir şartlanmışlık var. Hukuk çiğnenmiştir. Kanunun ve kendi çıkarttığı yönetmeliğe aykırı karar almıştır. Yüzde 50 oy sahibi hayır veren insanlar ülkenin yarısı tatmin olmamıştır. Ülkenin yarısı mutsuz durumdadır. Bir tarafta kabul yoksa burada başka sıkıntılar çıkar. Umarım yönetim tarzında değişikliğe gider ve herkesi kucaklamaya çalışır. Kimseyi dışlamadan ötekileştirmeden, hukuk kavramlarını öne alarak yönetimi ona göre planlarsa, Türkiye’de iyi bir sonucun kabulü noktasına gelir. Ancak öyle gözükmüyor. Çünkü gerçekte şaibe var. Şaibe olması, sporu işareti olması toplumsal huzur bakımından son derece sakıncalı. Bize dışarıdan bakan insanların, yatırımcının düşünceleri de çok önemli… Hukuksuz olan bir ülkeye kimse yatırım yapmak istemez. Bunlar çok önemli. Belli bir eğitim seviyesinde olan, kırsaldan kente gelen insanların tercihleri burada çok önemli. Giderek bu şehirler daha demokrasi ve hukuka uygun düşünüyorlar. Yapılan değişiklik metnini izlemişler. Bu bağlamda kararlarını vermişler. Ankara, İstanbul ve 19 büyük şehirde hayır çıkıyor. Bunlar önemli kıstaslar. Kültür ve eğitim seviyesi yükseldikçe bu sonuçları aldık. Bu da evetçilerin büyük bir bölümünün metni okumadan, irdelemeden, incelemeden ve yeteri kadar bilgi almadan verdikleri oylar. Evetçilerin de en az yarısı bu metni okusaydı, ya da adaletli olarak değişiklikleri duyabilselerdi, onların da düşüncelerinin hayır olarak değişeceğinden eminim. Haksız rekabete rağmen yüzde 50-50 çıkmasını önemsiyorum ve ülkemin geleceği için umut besliyorum.”

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech