Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumartesi Günü Başkan Seçilecek

Cumartesi Günü Başkan Seçilecek

Cumartesi Günü Başkan Seçilecek

445 kurum ve kuruluş temsilcisinin oy kullanacağı Çanakkale Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu, cumartesi günü geniş katılım ile yapılacak.

17 Aralık 2016’da yapılması gerekirken bir yönergeye maddesine yapılan itirazlar nedeniyle ertelenmek durumunda kalınan Çanakkale Kent Konseyi genel kurulu, 22 Nisan Cumartesi Günü gerçekleştirilecek.

Sivil toplum kuruluşları, dernekler ve odaların katılacağı seçimlerde Kent Konseyi’nin mevcut Başkanı Saim Yavuz’un ve Çanakkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Engin Kandemir’in aday olduğu seçim için bazı dernekler gazetemize görüş bildirdi.

 

ESNAF ODALARINDAN KANDEMİR’E DESTEK

Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Mustafa Vurucu; “Çanakkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Engin Kandemir’in adaylığını kutluyorum ve kendisini destekliyorum. Çanakkale’miz için biz her şeyin en iyisini isteriz. Esnaf ve sanatkârlar olarak biz hem üretici hem tüketici konumundayız.  Her sokakta her yerde varız. Kent konseyi de belediye ile birlikte bu kente hizmet eden bir kuruluştur. Bu zamana kadar eksik aksaklıklar olmuşsa da ben Engin Kandemir’in bu noktada başarılı olacağına inanıyorum. Seçim süreci de evet uzadı ama yorum yaparken kimseyi kırmadan yorum yapmak lazım. Biz tabi süreci net bilemiyoruz. Belki yönetimdeki aksaklıktan, belki yönetmelikten kaynaklandı bilemiyorum.  Her şeye rağmen geriden ders alıp önümüze bakmak lazım.”

“YAVUZ İLE UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞTIK”

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Gülabi Vergili; “Biz bu zamana kadar Kent Konseyi ile uyum içerisinde çalıştık. Birçok etkinliğimizi sorunsuzca yürüttük ve dernek olarak çok memnun kaldık. Önümüzde yeni bir seçim dönemi bizi bekliyor.  Adaylara başarılar diliyorum. Dernek olarak seçimlere katılacağız. Süreci değerlendirme aşamasındayız.”

Aktif Gençlik Derneği Zafer Orkun Ongan; “Kent Konseyini çok yakından takip ediyorum. Bu zamana kadar yapılan çalışmalardan da dernek olarak memnunuz. Ancak ben yapıyı bildiğim için zaten büyük bir iş beklemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Çanakkale Kent Konseyi Türkiye’de örnek gösterilen bir konseydir.  Burada bir ekip çalışması var. Önemli olan meclisler ve çalışma gruplarının etkinlikleri daha önemlidir. Başkan kim olursa olsun bu çalışmaların devamı ve kalitesi önemlidir.”

Boreas Kadın ve Sanat Derneği Selma Kurtel; “Biz dernek olarak Kent Konseyine bağlı bir çalışma grubu idik. Şu anda çalışma grubu ayrı dernek olarak ayrı çalışmalar yürütüyoruz. Biz dernek olarak Kent Konseyi ile altı yıldır çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Bize çok destek oldular.  Dernekleştik, kursiyerlerimiz çoğaldı. İlyada festivali düzenliyoruz. Çanakkaleli kadınlara ücretsiz kurslar veriyoruz, sosyal etkinliklerimiz ile kendimizi geliştirdik.  Çanakkale Belediyesi de Kent Konseyi de her zaman destekçimiz oldu. Seçimler de Saim Yavuz’u destekleyeceğiz.”

TARAFSIZLAR DA VAR

Femin & Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Çanakkale Şubesi; “Kent Konseyleri, kentlerde sanatın ve sanatçının gelişmesi için önemli bir konumdadır. Kent Konseyi seçimlerinde Dernek Yönetimi Kurulu olarak tarafsız kalmayı tercih ediyoruz. Üyelerimiz içerisinde kent konseyinden derneğimize bir yarar sağlanamadığı görüşünü benimseyenler var. Yapılanları ve yapılacakları görüp bir değerlendirme yapacağız.”

Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech