Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’den YSK’ya Protesto

Çanakkale’den YSK’ya Protesto Türkiye’nin

Çanakkale’den YSK’ya Protesto

Türkiye’nin pek çok yerinde olduğu gibi Çanakkale’de de yüzlerce kişi, referandum sonuçlarını protesto etmek için meydanlara çıktı. Çanakkale CHP İl Gençlik Kolları, referandum sonuçlarını meydanda dev Türk bayrağı açarak protesto etti.

16 Nisan Anayasa değişikliği referandumunun ardından YSK’ya karşı protestolar artarak devam ediyor. Dün akşamüzeri CHP’li gençlerin önderliğinde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan CHP İl Örgütü ve pek çok Sivil Toplum Kuruluşu, mühürsüz oy pusulalarıyla ilgili bir açıklama gerçekleştirdi.

Seçimde usulsüzlükler olduğunu söyleyen CHP İl Gençlik Kolları Başkanı M. Alptuğ Akkoca, burada yaptığı konuşmada; “Herkesin bildiği gibi eşit ve adil olmayan şartlarda bir referandum süreci yaşadık. Bu süreç, hayırda buluşan memleket gençliğinin inançla büyüttüğü bir mücadeleydi.  Hiçbir arkadaşımızın boynu bükülmesin. Gözleri yere bakmasın. Duruşumuz gibi boynumuzda dimdik dursun. Biz bu memlekete parçası olduğumuz Cumhuriyet’e, hepsinden öte yaşadıklarımıza ve yaşayacaklarımıza sahip çıktık. En başından beri sadece kendimize, bu memleketin birikimine inandık. Kanmadık, aldanmadık, vazgeçmedik ve en önemlisi yanılmadık. Bizim nezdimizde bu seçimin hiçbir meşruiyeti yoktur. Meşru olan bizim kararlılığımızdır. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir, Artvin ve Mersin’den olmak üzere yurdun yarısından haykırdığımız hayırdır. Biz kazandık. Baskıdan, şiddetten bir an bile korkmadan aylarca sokağı terk etmeyen gençlik kazandı. Oy hakkından vazgeçmeyen gününü otogarda, havayollarında, sandık başında ve seçim kurulunda geçiren gençlik kazandı. Çocuklarının geleceğine sahip çıkan milletimiz kazandı. Artık tam zamanıdır. Değil bizleri, kendi balkonlarımızdan çınlayan tencere tavamızın sesini bile bastıramazlar. Daha yüksek sesle bu mücadeleyi korumanın tam zamanıdır. Bizim davetimiz yaşamaya davettir. Ayakta kalmaya, dik durmaya davetimizdir. Gelin onurlu başka bir geleceği beraber kuralım” dedi.

Meydana gelen CHP İl Başkanı Nejat Önder, CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş ve diğer CHP’li üyeler, dev Türk bayrağı açan gençlerin protestosuna destek verdi.

“HAYIR BİTMEDİ, DAHA YENİ BAŞLIYOR” DEDİLER

Büyük tartışmalara neden olan referandum seçim sonuçlarının ardından tepkiler artarak devam ediyor. Çanakkale Kadın Dayanışması, Çanakkale Halkevleri ve Çanakkale Türkiye Komünist Partisi’ne üye kişilerin de bulunduğu yürüyüşe CHP İl Başkanlığı dev Türk bayrağı ile katıldı. Ellerine tencere ve tava alarak ses çıkaran yüzlerce kişi, yürüyüş sırasında sık sık  “Hayır Daha Bitmedi”, “Boyun Eğme, Memlekete  Sahip Çık” gibi sloganlar attı. Yürüyüşün ardından İskele Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenlendi.

Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında söz alan Güleda Erensoy, Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararları tanımadıkları söyledi.

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech