Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biri Bitti Öteki Başladı

Biri Bitti Öteki Başladı

Biri Bitti Öteki Başladı

16 Nisan Pazar günü Türkiye genelinde geniş bir katılım ile gerçekleştirilen ve hiçbir görüşü memnun etmediği gözlemlenen referandumu geride bıraktık. Yüksek bir oranında Hayır çıkartan Çanakkale’nin gündeminde şimdilerde yeni bir seçim var. 22 Nisan Cumartesi Günü yapılması planlanan Çanakkale Kent Konseyi Seçimli Kurulu’nda adaylar çalışmalarına hız verdi.

“22 Nisan Genel Kurulu’nda bende adayım” diyen Kent Konseyi Eski Başkanı Saim Yavuz, gazetemize yaptığı açıklamada hakkındaki iddialara cevap verirken, uzun süredir STK’ların nabzını tutan Engin Kandemir ise seçilmesi halinde bütünleştirici bir başkanlık yürüteceğini ileri sürerek, Çanakkale Kent Konseyi’nin bütçesinin şeffaf olacağını belirtti.

YAVUZ “DEMEK BİR ŞEYLERİ BAŞARABİLMİŞİZ”

“22 Nisan Genel Kurulu’nda bende adayım” diyen Kent Konseyi Eski Başkanı Saim Yavuz,  “Yaşananlardan sonra bir dönem daha adaylığımı geçenlerde Genel Kurul’da açıkladım. Kent Konseyi 2006 yılında kuruldu. 11 yılda Çanakkale Kent Konseyi’nin bir değer haline geldiğini, en son bu genel kurul ile birlikte görme fırsatım oldu. Bu kadar yoğun ilginin olması beni çok memnun ediyor. Emek veren yüzlerce insan ile birlikte bir şeyleri, başarabilmişiz ve kent bu yapıya ilgi duyuyor.”  dedi.

İddiaların aksine gizli gizli çalışmadığını ifade eden Yavuz, “Açıktan gidip açık açık çalışıyorum. Çünkü Kent Konseyi kentlilerin yeri… Benim bir derneğe mensubiyetim var. Ayrıca orada çalışma grubu üyesiyim. Bir taraftan zamanım el verdiği ölçüde çalışıyorum. Orada herhangi bir yönetsel vasfım yok. Herhangi bir işe karışmıyorum. Bana orada verilenler varsa onları yapıyorum. Ne kadar dernek kurulmuş bilmiyorum. Bildiğim kadarı ile Sayın Belediye Başkanımızın çağrı çıkarttığı 7 Mart’a kadar kurulmuş olan derneklerin Genel Kurul’da yer alması gerekir. Bundan sonra kurulan dernekler varsa onların yer almaması gerekir. Buna da kent Konseyi’nin kendi Genel Sekreterliği karar verecektir. dedi.

YAVUZ “NEREDEN GELDİĞİNİN FARKINDA DEĞİL” 

Yavuz, açıklamasına şu ifadelerle devam etti: “Meclislerin HDP Bürosu olması lafının neresinden tutayım. Böyle bir şey yok. Bu sırf cahilliğin, kulaktan dolmanın ifadesinden bir şey değil. Nerede böyle bir şey olmuş? Yalan haberleri, durumları gerçek gibi araştırıp soruşturmadan bu arkadaş Kent Konseyi’nin Başkanı olacak öyle mi? Nereye geldiğinin farkında değil. Biraz doğru bilgiler edinmesi lazım. Mesela Kent Konseyi’nin Yönetmeliğinin olduğunu bilmesi lazım? Bu Yönetmeliğin İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlandığını bilmesi lazım. Bu yönetmelikte de derki ‘Kent Konseyi herkesin ortak aklını oluşturur’ der. Bu ortak akıl sadece bir iki partinin aklı değil. Bu kentte ne kadar parti varsa o, bu kentin aklını oluşturan unsurlardan bazılarıdır. Biz yönetmelikte de belirtildiği gibi beldede teşkilatını tamamlamış bütün partiler Kent Konseyi’nin temsilcisi ise benim keyfime bağlı olarak ‘bunu alıp bunu almayalım’ deme hakkım yok. Seçim döneminde bir propaganda yapılacaksa Mahalle Meclisleri bütün partilere seçim sürecinde AKP de dahil olmak üzere 2 hafta açılmıştır. Herhangi bir partiye özel olarak açılmıştır. Haftada bir saat olmak üzere, o partilerin düzenlediği ortak karar ile alınmıştır ve o süreç bitmiştir o kadar. Onun dışında partilerin HDP’nin Ofisi olması mümkün olmadığını gibi hiçbir partinin de ofisi değildir.”

“ÇANAKKALE RUHU İLE HAREKET ETMEKTEYİZ”

“Biz sadece şimdi değil, her zaman çalışıyoruz.” diyen Kent Konseyi Başkan Adayı Engin Kandemir, “Ben halkımıza, kentimize inanıyorum. Çanakkale’nin Sivil Toplum Örgütlerine inanıyorum. Hep birlikte hukuk mücadelesi de yaptık. Çanakkale Ruhu ile hareket etmekteyiz. Çanakkale’nin öz be öz çocuğuyum. Şuana kadar sorumluluk aldığım yerlerde nasıl çalıştıysam, Kent Konseyi başına geçersem de Çanakkale için en iyisini yapacağıma inanıyorum. Hem Sivil Toplum Örgütleri bir arada olacak. Vatanın selametini düşünen her türlü fikre sahip insanlarla bir harman yapıp konseyi o şekilde yönetmeye çalışacağım.” dedi.

ÇANAKKALE HEPİMİZİN…

Kandemir, açıklamasına şöyle devam etti: “17 Aralık’ta konsey seçimi yapılması gerekirken bir makamı işgal ettiler. Bazı arkadaşlarımız, yürütme kurulu üyesi ve yürütme kurulu başkanı olmadıkları halde meclis ve çalışma grubu oluşturmuşlar. Bunlar, kanuna hiç uygun değil. Yarışacaksak eşit şartlarla yarışmamız lazım. Yine yerel yönetimden bazı kişilerin derneklerimizi arayarak destek istemelerini etik bulmuyorum. Çanakkale hepimizin… Çanakkale Belediyesi hepimizin…Çanakkale halkı hepimizin… Biz sadece STKlar olarak bu işe giriştik. Odaları ve birçok STK’lar ile birlikte çalışmaya başladık. Hiçbir zaman hiçbir parti adına hareket etmiyorum. Bunu da her zaman söyledim.”

Referanduma da değinen Kandemir, “Türkiye’de bir referandum oldu. Hiçbir zaman hiçbir yerde oy rengi belli etmedik. Evet veya Hayır demedik. Kentlimiz ne verirse, bizim kentlimizdir dedik. Yarın öbür gün aynı kentli ile yemek yiyip komşuluk yapacağız. Bize inanan çok değerli ve kıymetlidir, o kadar. Seçimi kim kazanırsa kazansın görmek istediğim şudur; Alavere, dalavere ile değil, Çanakkale’yi kucaklayıcı bir seçim olmasıdır. Rakibimiz de kazansa, onlara bir tavsiyem olacak. Çanakkale’deki Sivil Toplum Örgütlerini hor görmesinler. Çanakkale’deki STK’lar bu kentin dinamiğidir, gerçeğidir. Biz hepsini çok önemsiyoruz. Ve bu fedakar insanlar da Çanakkale’de çok önemli yerlere gelecektir. diye konuştu.

“ŞEFFAF BİR BÜTÇEMİZ OLACAK”

445 temsilcinin oy kullanacağı Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu’nda seçilmesi halinde nereye harcama yapılıyorsa bunu internet sitesinden her zaman yayınlanacağını belirten Aday Engin Kandemir, “Şeffaf bir bütçemiz olacak” dedi. İlçelerde kurulamayan Kent Konseylerinin de kurulmasını sağlayacaklarını belirterek, bunlardan bir halk parlamentosu gibi bir oluşum yapacaklarını ifade etti ve şöyle devam etti: “Çanakkale’nin ilçelerinin birleşebileceği, birbirinin dertleriyle ortak hareket edebileceği bir platform oluşturacağız. Çanakkale’deki iki yakada gönül birliklerini sağlayacağız” dedi.

Kandemir, kent konseyi başkanlığına seçilmesi halinde gerçekleştireceği projelerden de bahsederken, bakanlıktan da alacağı destek ile çalışmalarını yürüteceklerini ifade ederek sözlerine son verdi.

Eren Aşnaz – Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech