Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayramiç Beyazı Avrupa’ya açılıyor

Bayramiç Beyazı Avrupa’ya açılıyor

Bayramiç Beyazı Avrupa’ya açılıyor

Bayramiç Ziraat Odası tarafından ‘Bayramiç Beyaz Nektarini’nin Coğrafi İşaret Tescilinin alınmasında emekleri bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz’e ve Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş’a plaket takdimi gerçekleştirildi.

 Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan takdim töreninde; “İlk günden bugüne kadar destek olan ve bizleri hiçbir aşamada yalnız bırakmayan Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş hocamıza ve onun aracılığıyla bütün bölüm üye ve öğretim elemanlarına ve ayrıca Tescil aşamasında göstermiş olduğu bütün kolaylık ve destekler için Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz’e teşekkür ediyorum” dedi.

Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş; “Yoğun çabalar neticesinde ‘Bayramiç Beyazı Nektarini’nin Coğrafi İşaret Tescilini almayı başardık. Bu başarı ilerleyen yıllarda gerek Dünya gerekse Türkiye pazarında bize büyük öncelikler tanıyacak bir başarıdır.” diye konuştu.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz ise konuşmasında; “Ziraat Fakültesi ve Ziraat Odası’nın başarmış olduğu ‘Bayramiç Beyazı Nektarini’nin Coğrafi İşaret Tescilinin alınması, hem Bahçe Bitkileri Bölümü’nün bir öğretim üyesi hem de Ziraat Fakültesi Dekanı olarak beni çok mutlu etmiştir. Bu tescille birlikte, Türkiye’de son otuz yıldır ticareti yapılan ‘Bayramiç Beyaz Nektarini’ artık üç büyük kentimizin dışında da tanınmaya başlayacak ve pazar payı da hızla artacaktır. Ayrıca 2016 yılı Nisan ayında başlatılan Avrupa Birliği Coğrafi İşaret başvurumuz da umuyorum ki çok kısa sürede sonuçlanacak ve ‘Bayramiç Beyazı Nektarini’ 28 Avrupa Birliği ülkesinin raflarında yerini almış olacaktır.” dedi. Haber Merkezi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech