Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turizm Haftası Etkinlikleri Başladı

Turizm Haftası Etkinlikleri Başladı

Turizm Haftası Etkinlikleri Başladı

Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 41. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanına Çelenk bırakma töreni gerçekleştirdi.

41. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü Cumhuriyet meydanında çelenk bırakma töreni gerçekleştirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği ve TÜRSAB Çanakkale Temsilciliğinin Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan program Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile devam etti.

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, program kapsamında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bütün daralmalara bütün sıkıntılara rağmen Çanakkale’miz 2016 yılında bir çok ilimize göre iyi bir yıl geçirmeye çalıştı. 2017-2018 yılında turizm için daha iyiye doğru gideceğimize inanıyorum. Bir tarafta 102 yıl önce bu büyük devletin aziz ve asil evlatlarının, dünyanın en büyük teknolojik devlerine karşı destan yazdığı topraklar, diğer tarafta tarihi milattan önce 3500’lü yıllara kadar dayanan Troia. Bir çok uluslararası fuarda görüyoruz ki gerçekten Troia adını tüm dünya biliyor ve kabul ediyor. 2018 yılı Başbakanımızın ve Bakanımızın talimatlarıyla Troia Yılı ilan edildi. 2017’den başlamak üzere sektörümüzdeki temsilcilerle birlikte 2018 Troia Yılına hazırlanıyoruz. 2018 yılını ulusal ve uluslararası anlamda bir dizi projelerle ve etkinliklerle kutlayacağız. 2023 yılında turizm adına 50 milyon turist, 50 Milyar Dolar gelir ümit ediyoruz. Bu hedefe ulaşmada Çanakkale, üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirecektir.”

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech