Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sonuçları Merak Edilen Sandıklar

Sonuçları Merak Edilen Sandıklar

Sonuçları Merak Edilen Sandıklar

16 Nisan Pazar günü yapılan referandumda Çanakkale için sonucu en çok merak edilen sandıklardaki oy dağılımını araştırdık.

Önceki gün yapılan halk oylaması sonuçlarına göre Çanakkale’de yüzde 60,46 oranında ‘Hayır’ oyu çıktı. Ocak ayında yaşanan 5,3 şiddetindeki depremden en çok etkilenen Ayvacık ilçesine bağlı Yukarıköy, Çamköy ve Tuzla köyleri de dâhil, sonucu en çok merak edilen Çanakkaleli Milletvekillerinin oy kullandığı sandıklara kadar çok sayıda sandıktan çıkan sonuçları sayısal veriler olarak araştırdık. Depremden en çok etkilenen köy olan Yukarıköy’de açılan sandıklardan 240 ‘Evet’ oyu çıkarken 224 ‘Hayır’ oyu çıktı. Yine depremden en çok etkilenen köylerden Çamköy’de 30 kişi ‘Evet’ derken 28 kişi ‘Hayır’ oyu verdi. Tuzla köyünde ise 133 ‘Evet’ oyu çıkarken 283 ‘Hayır’ oyu çıktı.

VEKİLLERİN SANDIKLARINDAN ÇIKAN SONUÇLAR

16 Nisanda yapılan referandumda AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan Lâpseki’de, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider Çanakkale merkezde, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz Çan’da, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise Çanakkale merkezde oy kullandı. Merkezde oy kullanan vekillerden CHP Milletvekili Muharrem Erkek’in oy kullandığı Nedime Hanım Kız Meslek Lisesindeki 1236 numaralı sandıktan 86 oy Evet, 238 oy ise Hayır çıktı. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ’in Çanakkale merkezde oy kullandığı Mustafa Kemal İlkokulundaki 1137 numaralı sandıktan ise 84 oy Evet, 252 oy Hayır çıktı. CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz Çan ilçesinde Çan Anadolu Lisesinde 1005 numaralı sandıkta oy kullanırken bu sandıktan 128 ‘Evet’ için, 210 oy ise ‘Hayır’ için çıktı. AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan Lâpseki ilçesinde bulunan Hüseyin Akif Terzioğlu Lisesinde 1024 numaralı sandıkta oy kullandı. Turan’ın oy kullandığı sandıkta eşitlik bozulmayarak 154 oy ‘Evet’ için 154 oy da ‘Hayır’ için çıktı.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech