Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li vekillerden Hayır dilekleri

CHP’li vekillerden Hayır dilekleri

CHP’li vekillerden Hayır dilekleri

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, memleketi Çan’da oyunu kullandı. CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise Nedime Hanım Meslek Lisesi’nde oyunu kullandıktan sonra süreçle ilgili açıklama yaptı.

Nedime Hanım Meslek Lisesi’nde anayasa değişikliği için oyunu kullanan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, sonrasında açıklama yaparak şu sözleri söyledi: “Öncelikle hayırlı olsun. Şunu her zaman söyledik; ‘bugün gerçekleşen oylama çocuklarımızın geleceğiyle ilgili… Çocuklarımıza mutlu, gelişmiş bir ülke bırakmak istiyoruz.’ Onun için eşitlik özgürlük adalet kazansın istiyoruz.”

1236 No’lu sandıkta oy kullanan Erkek, sandık görevlileriyle görüşüp kolaylıklar diledikten sonra sırasını bekleyerek oyunu kullandı. Erkek, oyunun ardından okul çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“UMARIM BİRİLERİ BAZI GERÇEKLERİ GÖRÜR”

Erkek sözlerine şöyle devam etti: “Anayasalar tabii ki değişir. Ama anayasaların toplumsal uzlaşmayla, temel ilkelerde uzlaşmayla değişmesi çok çok önemlidir. Umarım Türkiye yarın çok daha güzel huzurlu bir sabaha uyanacak ve biz vatandaşın ağır sorunlarını çözmek için çalışmaya devam edeceğiz. Ekonomimiz, eğitimiz, tarımımız, adaletimizdeki temel sorunları çözmek, siyaset kurumunun görevi. Umarım artık birileri bazı gerçekleri görür. Böyle demokratik olmayan sistemlerin dışında gitmek yerine biz demokratik parlamenter sistemimizi, meclisi, yargıyı, basını, sivil toplumu güçlendirerek yolumuza devam edersek çocuklarımıza çok daha güzel bir gelecek armağan ederiz diyoruz. Çünkü bizim sorumluluğumuz bu. Türkiye’nin güzel çocukları büyüklerine güveniyor ve onlara diyor ki; ‘bize mutlu özgür güzel bir gelecek bırakın’.”

“‘EVET’ ÇIKARSA TÜRKİYE HUZURDAN UZAKLAŞACAK”

Evet de çıksa göreve devam edeceklerini vurgulayan Erkek, sorulan bir soru üzerine sözlerini şöyle sonlandırdı: “‘Evet’ çıkarsa Türkiye daha otoriterleşecek, demokrasi ve hukuktan uzaklaşacak. Bizim demokrasimizi güçlendirmemiz lazım. Ben hayır çıkacağına inanıyorum ama evet de çıkarsa milletimizin takdiridir. Biz her zaman söylüyoruz o da milletimizin tercihidir. 2010 referandumunda çıkan ‘evet’i lütfen unutmayalım. 2010 referandumundan sonra ülkemiz nasıl bir felakete sürüklendi. Biz aynı şeyin olmaması için gece gündüz mücadele ettik. Ama takdir son karar her zaman olduğu gibi milletin. ‘Evet’ de çıksa biz ana muhalefet olarak görevimizi yapmaya demokrasi ve özgürlükleri korumaya devam edeceğiz.” Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech