Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınlar hep birlikte ‘Hayır’ dedi

Kadınlar hep birlikte ‘Hayır’

Kadınlar hep birlikte ‘Hayır’ dedi

13 Nisan günü saat 20.00‘dan itibaren Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenen etkinlikle kadınlar hep birlikte “Hayır” dedi.

“Kadınlar Birlikte Hayır Diyor” ve #Kadınların Hayır’ı başlıklarıyla düzenlenen etkinlik Çanakkale’de İskele Meydanı’nda başlayarak Kordon Truva Atı önünde yapılan basın açıklamasıyla sonlandı. Toplanan kadınlar “hayır” şarkıları söyleyerek dans etti, halay çekti. “Y” harfi eksik olan pankartın önüne geçerek “Y” oluşturup bol bol fotoğraf çektirdi.


EVET-HAYIR MÜCADELESİ

İskele Meydanı’nda “Hayır” etkinliğinin yanı sıra bulunan ve yüksek sesli seçim şarkılarını çalan “Evet” araçları arasında kıyasıya bir mücadele sürdü. Birbirinin sesini bastırmaya çalışan gruplar, kısa bir tartışmanın ardından olay çıkmadan dağıldı. Şarkılarına devam ederek kordona yürüyen kadınların ardından “Evet” aracının yanında toplanan AK Parti Gençlik Kolları “tekbir” sloganları attı.

HIZLI KARAR HIZLI İCRAAT OLSAYDI…
“Kadınlar Birlikte Hayır Diyor” etkinliği kapsamında kordonda yapılan basın açıklamasında ise şu sözlere yer verildi: “Hayatımızın hangi yasalarla yönetileceğine halihazırda %85‘i erkeklerden oluşan bir meclis ve neredeyse tamamı erkek olan bir Bakanlar Kurulu karar veriyor. Şimdi hedeflenen ise bunu da aşarak bizi tek bir erkeğin insafına bırakmak. Bunun adına ‘çift başlılığı kaldırmak’, ‘hızlı karar hızlı icraat’ deniyor. Eğer ‘hızlı karar hızlı icraat’ olsaydı, tecavüzcüleri evlilikle aklamayı hedefleyen yasa tasarısı bir gecede, biz sokağa çıkamadan meclisten geçirilebilirdi. Kadına yönelik önemli kazanımlar olan İstanbul Sözleşmesi gibi anlaşmalar cumhurbaşkanı tarafından istediğinde feshedilebilecek. 40 milyon kadınız. Erkeklerin ve erkek düzenin hayatımızdaki tahakkümünü arttıracak, sesimizi kısacak bu anayasa değişikliğini engelleyecek gücümüz var. #KadınlarınHayırı  ‘kadın erkek eşit değildir’ diyen tek bir adama bağlanmasına.”
Açıklamanın ardından topluluk olaysız bir şekilde dağıldı.

Yıldız Sağlam Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech