Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amaç ata sporunu yaymak ve yaşatmak

Amaç ata sporunu yaymak

Amaç ata sporunu yaymak ve yaşatmak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi Hasan Mevsuf Spor Salonu’nda bulunan stüdyo salonun tadilatları tamamlanarak, öğrenciler için okçuluk eğitimi verilebilecek bir atölye haline getirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi haber bültenine göre; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, hem teorik bilgilerin anlatılacağı, hem de pratik atışların yapılabileceği salonda incelemelerde bulundu.

ÇOMÜ’DE YAŞATMAYI VE YAYMAYI HEDEFLİYORUZ

Ok atışları sırasında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, üniversite içerisinde spor alanlarını çoğaltmaya çalıştıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Üniversitemiz öğrencilerinin spor yapmasını çok istiyoruz. Gençlerimizin bilimin yanında, sporla da uğraşmaları en büyük arzularımızdan biridir. Modern spor dallarının yanı sıra, atalarımızdan miras kalan okçuluk sporunun da üniversitemiz içerisinde yapılabilmesi için, kapalı ve açık alanlar planlamaktayız. Bugün kapalı alanımız hazır ve projelerimiz devam ediyor. Çok yakında, açık okçuluk alanı da hazırlanacak. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde, tüm birimlerimizde seçmeli geleneksel okçuluk dersleri olabilir. Hedefimiz, ÇOMÜ’de unutulmaya yüz tutmuş, ancak son yıllarda ülkemizde hareketlilik kazanan ata sporumuz okçuluğu yaşatmak ve yaymaktır. Okçuluğu geliştirmek ile ilgili de ülkemizde bu alanda faaliyet gösteren kurum kuruluş, vakıflar ve derneklerimizle de projeler yapacağız.” Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech